Przejdź do głównej zawartości

"Dzieciństwo bez Próchnicy"


"DZIECIŃSTWO BEZ PRÓCHNICY"
„EDUKACJA, PROMOCJA I PROFILAKTYKA W KIERUNKU ZDROWIA JAMY USTNEJ SKIEROWANA DLA MAŁYCH DZIECI, ICH RODZICÓW, OPIEKUNÓW  I WYCHOWAWCÓW”.
TO PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ.
DZIĘKI NIEMU MISIE ORAZ INNE PRZEDSZKOLAKI MIAŁY PRZYJEMNOŚĆ POZNAĆ ORĘDOWNIKA CZYSTYCH ZĄBKÓW- KRÓLIKA PAMPISIA.
TO ON WPROWADZIŁ DZIECI W ŚWIAT CZYSTYCH ZĘBÓW ORAZ JAK ZAPOBIEGAĆ PRÓCHNICY.
MY JAKO NAUCZYCIELE PRZEDSZKOLA RÓWNIEŻ STARAMY SIĘ W JAK NAJLEPSZY SPOSÓB PRZEKAZYWAĆ TĘ WIDZĘ.
ZAJĘCIA OBFITOWAŁY MIĘDZY INNYMI W: FILM EDUKACYJNY PT. „DZIECIŃSTWO BEZ PRÓCHNICY”, ZABAWY EDUKACYJNE Z KRÓLIKIEM PAMPISIEM, KOLOROWANKI TEMATYCZNE ITP.
NA KONIEC ZAJĘĆ KAŻDE DZIECKO OTRZYMAŁO UPOMINEK W POSTACI SZCZOTECZKI I PASTY DO ZĘBÓW ORAZ MATERIAŁY EDUKACYJNE DLA RODZICÓW.
PAMIĘTAJMY:
‘ŻEBY ZDROWE ZĘBY MIEĆ, TRZEBA TYLKO CHCIEĆ”






OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.