Przejdź do głównej zawartości

"Dzieciństwo bez Próchnicy"


"DZIECIŃSTWO BEZ PRÓCHNICY"
„EDUKACJA, PROMOCJA I PROFILAKTYKA W KIERUNKU ZDROWIA JAMY USTNEJ SKIEROWANA DLA MAŁYCH DZIECI, ICH RODZICÓW, OPIEKUNÓW  I WYCHOWAWCÓW”.
TO PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ.
DZIĘKI NIEMU MISIE ORAZ INNE PRZEDSZKOLAKI MIAŁY PRZYJEMNOŚĆ POZNAĆ ORĘDOWNIKA CZYSTYCH ZĄBKÓW- KRÓLIKA PAMPISIA.
TO ON WPROWADZIŁ DZIECI W ŚWIAT CZYSTYCH ZĘBÓW ORAZ JAK ZAPOBIEGAĆ PRÓCHNICY.
MY JAKO NAUCZYCIELE PRZEDSZKOLA RÓWNIEŻ STARAMY SIĘ W JAK NAJLEPSZY SPOSÓB PRZEKAZYWAĆ TĘ WIDZĘ.
ZAJĘCIA OBFITOWAŁY MIĘDZY INNYMI W: FILM EDUKACYJNY PT. „DZIECIŃSTWO BEZ PRÓCHNICY”, ZABAWY EDUKACYJNE Z KRÓLIKIEM PAMPISIEM, KOLOROWANKI TEMATYCZNE ITP.
NA KONIEC ZAJĘĆ KAŻDE DZIECKO OTRZYMAŁO UPOMINEK W POSTACI SZCZOTECZKI I PASTY DO ZĘBÓW ORAZ MATERIAŁY EDUKACYJNE DLA RODZICÓW.
PAMIĘTAJMY:
‘ŻEBY ZDROWE ZĘBY MIEĆ, TRZEBA TYLKO CHCIEĆ”






OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.02.2021 r.

  01-05.02.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i   rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka,   „Makaron w ś niegu” , sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka past ą z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na   mleku, kawiorek   z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż eberka w sosie własnym, pyzy, surówka z bi

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu