Przejdź do głównej zawartości

Królik Pampiś- Orędownik Czystych Zębów

W tym tygodniu grupę "Krasnali" odwiedził Królik Pampiś.
Opowiadał dzieciom, co muszą robić, aby mieć takie zdrowe ząbki jak on.   
Mówił jak używać pasty do zębów, dlaczego trzeba myć zęby po posiłku i jak długo należy to robić.  Zademonstrował w jaki sposób prawidłowo szczotkować zęby. Sprawdzał  też,  czy radzą sobie z tym przedszkolaki.  Każdy otrzymał w prezencie komplet do higieny jamy ustnej, więc chyba poszło im nieźle:)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice!  😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż.  🌷  przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30.  🌸 Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast  😉 Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ).  😉 Miłego weekendu!  😉 😁

Jadłospis 16-20.01.2023 r.

  16-20.01.2023 r.  Poniedziałek: I ś niadanie: Zupa budyniowa, herbata imbirowa, chleb pszenny i razowy   z masełkiem i   tu ń czykiem w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik z ziemniakami , racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z ż ółtym serem i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie: Musli z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ry ż em, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewk ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kryształki galaretki   (alergeny:   seler, gluten, jajka, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa z miodem, h erbata z cytryn ą ,   bułka pszenna   i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami   II ś niadanie : Jabłko, woda O

Jadłospis 09-13.01.2023 r.

  09-13.01.2023 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem   i past ą z twarogu, rzodkiewki i ż ółtej papryki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Sałatka owocowa (banan, gruszka, jabłko, …) (alergeny: seler, gluten, mleko,sezam) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata melisa, płatki kukurydziane z mlekiem, rogal mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa, pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, sok owocowy Podwieczorek: Sok wyciskany z   pomara ń czy, wafel kukurydziany (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbas ą zielonogórsk ą i   sałat ą rukola II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Cebulowy krem, ż eberka w sosie własnym, ziemniaki, buraczki z j