Przejdź do głównej zawartości

Wykopki 2016



Jesienne prace w polu dla grup Pszczółek oraz Smerfów nie są straszne :) Dzieci z ogromną radością wyruszyły w tym tygodniu na wykopki do Dębska. Dzięki wizycie w gospodarstwie rolnym u państwa Misiornych nasze przedszkolaki utrwaliły wiadomości na temat prac w gospodarstwach rolnych w okresie jesiennym oraz wzięły czynny udział w wykopkach. Zaangażowanie oraz zapał do pracy naszych przedszkolaków były zadziwiające :) Zbieranie ziemniaków było dla dzieci świetną zabawą. Nasze przedszkolaki wyszukiwały różne kształty ziemniaków i opisywały je a także doskonaliły umiejętność współdziałania w grupie. Na koniec wizyty gospodyni zaprosiła nas na przepyszny poczęstunek. Dziękujemy pani Kasi i panu Krzysztofowi za bardzo miłą gościnę. Lekko zmęczeni lecz bardzo zadowoleni wróciliśmy do przedszkola :)






































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-04.09.2020

01-04.09.2020 r.Wtorek:I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowaII śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowyPodwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane zżurawiną(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Czwartek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą

14-18.09.2020 r.

14-18.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowymII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja, ryba)Wtorek:I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowyPodwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I

Jadłospis 7-11.09.2020

7-11.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanegoz pasztetem drobiowo-pomidorowymi żółtą paprykąII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowyPodwieczorek: Galaretka owocowa(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Musli owocowez mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowaIIś