Przejdź do głównej zawartości

"Jesień na talerzu."



" Jesień na talerzu. "


Taki oto temat przewodni gościł podczas zajęć w grupie Smerfów w tym tygodniu. Dzieci utrwalały wiadomości na temat owoców i warzyw oraz ich zastosowania. Szczególnie dokładnie omawialiśmy te owoce i warzywa, które są charakterystyczne dla obecnej pory roku. W ramach tych zajęć Smerfy przynosiły do przedszkola wybrane owoce i warzywa i podczas różnego typu zajęć i wykonywanych zadań przeliczały je, analizowały ich kształt, kolor  i zastosowanie. Ciekawym zadaniem dla dzieci było rozpoznawanie warzyw i owoców za pomocą różnych zmysłów. Z każdym zadaniem nasze kochane przedszkolaki radziły sobie niemal bezbłędnie. :) 







OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 27.09-01.10.2021 r.

  27.09-01.10.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serem ż ółtym i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, nal e ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka (alergeny: seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pieczeni ą rzymsk ą   i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa porowo-ziemniaczana, spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym, sok owocowy   Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka mleczna   z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą  

DZIEŃ JABŁKA

 Z okazji Dnia Jabłka Krasnale przygotowały pyszny i zdrowy sok.