Przejdź do głównej zawartości

"Jesień na talerzu."



" Jesień na talerzu. "


Taki oto temat przewodni gościł podczas zajęć w grupie Smerfów w tym tygodniu. Dzieci utrwalały wiadomości na temat owoców i warzyw oraz ich zastosowania. Szczególnie dokładnie omawialiśmy te owoce i warzywa, które są charakterystyczne dla obecnej pory roku. W ramach tych zajęć Smerfy przynosiły do przedszkola wybrane owoce i warzywa i podczas różnego typu zajęć i wykonywanych zadań przeliczały je, analizowały ich kształt, kolor  i zastosowanie. Ciekawym zadaniem dla dzieci było rozpoznawanie warzyw i owoców za pomocą różnych zmysłów. Z każdym zadaniem nasze kochane przedszkolaki radziły sobie niemal bezbłędnie. :) 







OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń