Przejdź do głównej zawartości

"Jesień na talerzu."



" Jesień na talerzu. "


Taki oto temat przewodni gościł podczas zajęć w grupie Smerfów w tym tygodniu. Dzieci utrwalały wiadomości na temat owoców i warzyw oraz ich zastosowania. Szczególnie dokładnie omawialiśmy te owoce i warzywa, które są charakterystyczne dla obecnej pory roku. W ramach tych zajęć Smerfy przynosiły do przedszkola wybrane owoce i warzywa i podczas różnego typu zajęć i wykonywanych zadań przeliczały je, analizowały ich kształt, kolor  i zastosowanie. Ciekawym zadaniem dla dzieci było rozpoznawanie warzyw i owoców za pomocą różnych zmysłów. Z każdym zadaniem nasze kochane przedszkolaki radziły sobie niemal bezbłędnie. :) 







OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25.02-01.03.2019 r

25.02-01.03.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym  i papryką czerwoną II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie bolońskim, sok owocowy Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i kiełkami rzodkiewki, herbatka ziołowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z karkówki, brązowy ryż, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok z wyciskanych owoców, wafle ryżowe  (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam) Środa: I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,sałatą masłową i  wędliną wieprzową  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa krem z soczewicy czerwonej, ryba panierowana, ziemniaki, surówka  z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy Podwie…

Czytanie z Misiem Pysiem

Łączna liczba wyświetleń