Przejdź do głównej zawartości

"Jesień na talerzu."



" Jesień na talerzu. "


Taki oto temat przewodni gościł podczas zajęć w grupie Smerfów w tym tygodniu. Dzieci utrwalały wiadomości na temat owoców i warzyw oraz ich zastosowania. Szczególnie dokładnie omawialiśmy te owoce i warzywa, które są charakterystyczne dla obecnej pory roku. W ramach tych zajęć Smerfy przynosiły do przedszkola wybrane owoce i warzywa i podczas różnego typu zajęć i wykonywanych zadań przeliczały je, analizowały ich kształt, kolor  i zastosowanie. Ciekawym zadaniem dla dzieci było rozpoznawanie warzyw i owoców za pomocą różnych zmysłów. Z każdym zadaniem nasze kochane przedszkolaki radziły sobie niemal bezbłędnie. :) 







OSTATNIO CZYTANE

Wigilia przedszkolna!

  Dnia 22.12.2020 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta Wigilia. Dzieci w tym dniu przyszły odświętnie ubrane, a kolędowaniu nie było końca. Po nagraniu filmiku dla rodziców z udziałem  dzieci - taniec i śpiew "Pastorałki przedszkolaka" - Krasnale otrzymały drobne upominki oraz miały za zadanie wręczyć w domu prezenty dla swoich rodziców, które wytrwale tworzyli. Po takich niespodziankach wspólnie zasiedliśmy do wigilijnego stołu.  Wesołych Świąt! 

W ten świąteczny czas...

 Smerfy w dniu przedszkolnej wigilii odświętnie ubrani stworzyli film dla rodziców z życzeniami. Dzieci uczestniczyły w wigilii, składały sobie życzenia, a przede wszystkim cieszyli się sobą i świetnie się bawiły. 

JADŁOSPIS 18-22.01.2021 R.

  18-22.01.2021 r.   Poniedziałek: I śniadanie: Herbata   z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Budyń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata miętowa bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym   II śniadanie: Banan, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie:   Płatki owsiane   z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Ma ślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane (aler