Przejdź do głównej zawartości

Pszczoły i Smerfy w Bibliotece.



Smerfy oraz Pszczoły wybrały się dziś do Biblioteki Miejskiej w Wielichowie. Jest nam bardzo miło, że spotkanie to wyszło z inicjatywy Pań Bibliotekarek, które zaprosiły dzieci aby opowiedzieć im o miejscu jakim jest biblioteka i zachęcić ich do tego aby stały się aktywnymi czytelnikami. Celem tego spotkania było bowiem zainteresowanie czytelnictwem. Podczas tej wizyty dzieci miały także możliwość obejrzenia wystawy o kotkach, której autorem jest Pan Jan Grześ, a następnie usłyszały bajeczki tematyczne opowiadające o kotach. Panie Bibliotekarki zwracały także uwagę na sposób dbania o książki oraz odpowiednie zachowanie się w bibliotece. Nie obyło się także bez wspólnych zabaw i piosenek. Na koniec wizyty Przedszkolaki zapewniły, że będą dbać o książki i odwiedzać bibliotekę ze swoimi rodzicami, co nas bardzo cieszy. Serdecznie dziękujemy Paniom z Biblioteki Miejskiej w Wielichowie za zaproszenie i przemiłe spotkanie! Niebawem na pewno wrócimy. :)

















OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Jadłospis 01-05.02.2021 r.

  01-05.02.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i   rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka,   „Makaron w ś niegu” , sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka past ą z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na   mleku, kawiorek   z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż eberka w sosie własnym, pyzy, surówka z bi