Przejdź do głównej zawartości

PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA




Dziś, 9 listopada 2016 roku, zgromadzeni na uroczystości  "Pasowania na Przedszkolaka" rodzice oraz pracownicy przedszkola, mogli podziwiać prezentacje artystyczne naszych milusińskich. 
To jedna z najważniejszych uroczystości w życiu najmłodszych dzieci, które we wrześniu tego roku po raz pierwszy rozpoczęły swoją przygodę z przedszkolem.
Wychowawczynie: grupy Krasnali pani Judyta Walkowiak oraz grupy Misie pani Paulina Kaczmarek przygotowały scenariusze uroczystości, w których zaprezentowały się wszystkie dzieci nowo przyjęte w poczet przedszkolaków przedszkola oraz średniaki, które uczęszczają już do placówki drugi rok. 
Dzieci z  uśmiechem na twarzy recytowały wierszyki i śpiewały piosenki otrzymując gromkie brawa.
Po wstępach przedszkolaki uroczyście złożyły przysięgę czytaną przez panią dyrektor Małgorzatę Rogozińską, w której przyrzekały "grzecznie się bawić i szanować zabawki, sprzątać po sobie nie grymasić i nie szlochać, zawsze swoje panie kochać oraz wszystko ładnie zjadać z talerzyka..."
Bez wątpienia dzisiejsze wydarzenie było niesamowitym przeżyciem, któremu towarzyszyło mnóstwo emocji i wzruszeń.




































































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 10-14.01.2022 r.

  10-14.01.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   past ą   z makreli II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Dro ż d ż ówka z budyniem, herbata koperkowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Musli owocowe z mlekiem, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Banan, woda Obiad :   Krem z soczewicy czerwonej, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z pomara ń czy, chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Ś roda: I ś niadanie: Naworka - polewka,   bułka mleczna z masełkiem, d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbata melisa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa cytrynowa z ry ż em, ż eberka, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty   z jogurtem naturalnym, s

Jadłospis 03-07.01.2022 r.

  JADŁOSPIS   03-07.01.2022 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,   pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kefir brzoskwiniowo- bananowy (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, sezam ) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbatka melisa, bułka pszenna i żytnia z masłem, pieczenią alpejską   i pomidorem malinowym   II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa koperkowa, kolorowy kociołek, ryż, sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna z sokiem żurawinowym (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Marchewkowy krem, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogur

Jadłospis 17-21.01.2022 r.

  JADŁOSPIS     17-21.01.2022 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata z cytryną,   chleb pszenny i słonecznikowy z masłem, tuńczykiem i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe ,   sok owocowy Podwieczorek: Płatki ryżowe na mleku z gruszką (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba) Wtorek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata malinowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią alpejską i żółtą papryką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem, gulasz z warzywami, pyzy, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Środa: I śniadanie: Naworka- polewka, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbatka ziołowa II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Żurek z białą kiełbasą i jajkiem, bułeczka, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z sałatą, żółtym serem i szyneczką drobiową, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja ) Czwart