Przejdź do głównej zawartości

PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA




Dziś, 9 listopada 2016 roku, zgromadzeni na uroczystości  "Pasowania na Przedszkolaka" rodzice oraz pracownicy przedszkola, mogli podziwiać prezentacje artystyczne naszych milusińskich. 
To jedna z najważniejszych uroczystości w życiu najmłodszych dzieci, które we wrześniu tego roku po raz pierwszy rozpoczęły swoją przygodę z przedszkolem.
Wychowawczynie: grupy Krasnali pani Judyta Walkowiak oraz grupy Misie pani Paulina Kaczmarek przygotowały scenariusze uroczystości, w których zaprezentowały się wszystkie dzieci nowo przyjęte w poczet przedszkolaków przedszkola oraz średniaki, które uczęszczają już do placówki drugi rok. 
Dzieci z  uśmiechem na twarzy recytowały wierszyki i śpiewały piosenki otrzymując gromkie brawa.
Po wstępach przedszkolaki uroczyście złożyły przysięgę czytaną przez panią dyrektor Małgorzatę Rogozińską, w której przyrzekały "grzecznie się bawić i szanować zabawki, sprzątać po sobie nie grymasić i nie szlochać, zawsze swoje panie kochać oraz wszystko ładnie zjadać z talerzyka..."
Bez wątpienia dzisiejsze wydarzenie było niesamowitym przeżyciem, któremu towarzyszyło mnóstwo emocji i wzruszeń.




































































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 06-10.09.2021 r.

  06-10.09.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, ż ółtym serem i papryk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy z kaszk ą kukurydzian ą , pulpety w sosie pomidorowym,   ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda:   I ś niadanie:   Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa” II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad: Rosół z makaronem , ż eberka duszone w

Przedszkole to jest to, co Tygryski lubią najbardziej!

Witamy Tygryski, nową grupę przedszkolaków☺

Jadłospis 01-03.09.2021

             01-03.09.2021 r.   Ś roda: I ś niadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna z sokiem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko)   Czwartek : I ś niadanie:   Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Marchewkowy krem , k otlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:    seler, gluten, mleko, jaja)   Pi ą tek: I ś niadanie: Kawa zbo ż owa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, past ą z tu ń czyka w sosie własnym, herbata ziołowa II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa cytrynowa z ry ż em, ziemniaki z twarogiem   i olejem lnianym, sok owocowy Podwieczo