Przejdź do głównej zawartości

PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA




Dziś, 9 listopada 2016 roku, zgromadzeni na uroczystości  "Pasowania na Przedszkolaka" rodzice oraz pracownicy przedszkola, mogli podziwiać prezentacje artystyczne naszych milusińskich. 
To jedna z najważniejszych uroczystości w życiu najmłodszych dzieci, które we wrześniu tego roku po raz pierwszy rozpoczęły swoją przygodę z przedszkolem.
Wychowawczynie: grupy Krasnali pani Judyta Walkowiak oraz grupy Misie pani Paulina Kaczmarek przygotowały scenariusze uroczystości, w których zaprezentowały się wszystkie dzieci nowo przyjęte w poczet przedszkolaków przedszkola oraz średniaki, które uczęszczają już do placówki drugi rok. 
Dzieci z  uśmiechem na twarzy recytowały wierszyki i śpiewały piosenki otrzymując gromkie brawa.
Po wstępach przedszkolaki uroczyście złożyły przysięgę czytaną przez panią dyrektor Małgorzatę Rogozińską, w której przyrzekały "grzecznie się bawić i szanować zabawki, sprzątać po sobie nie grymasić i nie szlochać, zawsze swoje panie kochać oraz wszystko ładnie zjadać z talerzyka..."
Bez wątpienia dzisiejsze wydarzenie było niesamowitym przeżyciem, któremu towarzyszyło mnóstwo emocji i wzruszeń.




































































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Tematy kompleksowe na miesiąc Marzec