Przejdź do głównej zawartości

PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA




Dziś, 9 listopada 2016 roku, zgromadzeni na uroczystości  "Pasowania na Przedszkolaka" rodzice oraz pracownicy przedszkola, mogli podziwiać prezentacje artystyczne naszych milusińskich. 
To jedna z najważniejszych uroczystości w życiu najmłodszych dzieci, które we wrześniu tego roku po raz pierwszy rozpoczęły swoją przygodę z przedszkolem.
Wychowawczynie: grupy Krasnali pani Judyta Walkowiak oraz grupy Misie pani Paulina Kaczmarek przygotowały scenariusze uroczystości, w których zaprezentowały się wszystkie dzieci nowo przyjęte w poczet przedszkolaków przedszkola oraz średniaki, które uczęszczają już do placówki drugi rok. 
Dzieci z  uśmiechem na twarzy recytowały wierszyki i śpiewały piosenki otrzymując gromkie brawa.
Po wstępach przedszkolaki uroczyście złożyły przysięgę czytaną przez panią dyrektor Małgorzatę Rogozińską, w której przyrzekały "grzecznie się bawić i szanować zabawki, sprzątać po sobie nie grymasić i nie szlochać, zawsze swoje panie kochać oraz wszystko ładnie zjadać z talerzyka..."
Bez wątpienia dzisiejsze wydarzenie było niesamowitym przeżyciem, któremu towarzyszyło mnóstwo emocji i wzruszeń.




































































































































OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń