Przejdź do głównej zawartości

Ozdoby choinkowe

Misie bardzo zaangażowały się w przystrajanie naszej przedszkolnej choinki. 

Działania te pozwoliły mi. na:
- kształtowanie wyobraźni
- doskonalenie współdziałania w grupie
- zapamiętywanie i  stosowanie nazw wybranych ozdób choinkowych
-  rozpoznawanie kształtów i kolorów wybranych ozdób
- możliwość wytwarzania miłej i życzliwej atmosfery w grupie w połączeniu z poznawaniem tradycji bożonarodzeniowych 



























OSTATNIO CZYTANE

Wigilia przedszkolna!

  Dnia 22.12.2020 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta Wigilia. Dzieci w tym dniu przyszły odświętnie ubrane, a kolędowaniu nie było końca. Po nagraniu filmiku dla rodziców z udziałem  dzieci - taniec i śpiew "Pastorałki przedszkolaka" - Krasnale otrzymały drobne upominki oraz miały za zadanie wręczyć w domu prezenty dla swoich rodziców, które wytrwale tworzyli. Po takich niespodziankach wspólnie zasiedliśmy do wigilijnego stołu.  Wesołych Świąt! 

W ten świąteczny czas...

 Smerfy w dniu przedszkolnej wigilii odświętnie ubrani stworzyli film dla rodziców z życzeniami. Dzieci uczestniczyły w wigilii, składały sobie życzenia, a przede wszystkim cieszyli się sobą i świetnie się bawiły. 

JADŁOSPIS 18-22.01.2021 R.

  18-22.01.2021 r.   Poniedziałek: I śniadanie: Herbata   z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Budyń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata miętowa bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym   II śniadanie: Banan, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie:   Płatki owsiane   z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Ma ślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane (aler