Przejdź do głównej zawartości

Świąteczne spotkanie w Pszczołach



" Jest choinka, są prezenty , każdy jest dziś uśmiechnięty " ! :) - tak właśnie było podczas spotkania świątecznego w grupie Pszczółek. Najpierw rodzice i pani dyrektor mieli możliwość obserwowania zajęć z zakresu edukacji językowo-polonistycznej. Podczas tych zajęć, Pszczółki wykonywały zadania, które ukryte zostały w choinkowych prezentach, wszystkie dzieci były bardzo aktywne. Następnie zaproszeni goście sami byli aktywnymi uczestnikami zajęć plastycznych, podczas których dekorowali drewnianą ozdobę choinkową. Prace były naprawdę piękne !!

W drugiej części spotkania odbyło się przedstawienie świąteczne, podczas którego dzieci recytowały wiersze, śpiewały i tańczyły. Po przedstawieniu pani dyrektor złożyła wszystkim życzenia świąteczne i zaprosiła na poczęstunek. Było to bardzo miłe spotkanie ! Serdecznie dziękujemy Wam rodzice za przybycie !



































































































OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 27.09-01.10.2021 r.

  27.09-01.10.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serem ż ółtym i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, nal e ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka (alergeny: seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pieczeni ą rzymsk ą   i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa porowo-ziemniaczana, spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym, sok owocowy   Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka mleczna   z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą  

DZIEŃ JABŁKA

 Z okazji Dnia Jabłka Krasnale przygotowały pyszny i zdrowy sok.