Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16.01-20.01.2017r.

JADŁOSPIS  16.01-20.01.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masłem i pastą z makreli
w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel wiśniowy, wafle ryżowe
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Płatki owsiane  na mleku, bułka pszenna z masłem czekoladowym,
herbatka ziołowa
II śniadanie: Banan, woda z miodem i cytryną
Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszką, kotlet schabowy, ziemniaki puree,
surówka z białej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Amerykany, herbatka miętowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masłem i pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbatka
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: Grochówka, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, sok owocowy
Podwieczorek:  Sałatka jarzynowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Herbatka owocowa, bułka pszenna i grahamka z masłem, sałatą rukola, szynką gotowaną wieprzową, żółtym serem i rzodkiewką
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad: Zupa dyniowa z zacierką, kurczak z warzywami i ryżem
 w sosie jogurtowo- czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbatka miętowa, chleb pszenny i razowy z masłem, serkiem kanapkowym, pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad:  Zupa owocowa  z makaronem, GZIK – twaróg z olejem lnianym i ziemniakami,
 sok wieloowocowy
Podwieczorek:  Jogurt  MONTE
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Balik karnawałowy w grupie Misiów i Krasnali

Jadłospis 11-15.02.2019 r.

11-15.02.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem żółtym i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszą Kus Kus, ryba gotowana, ziemniaki puree,  sałata lodowa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,   chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską słoikową i kiełkami brokułu II śniadanie: Banan, woda Obiad :Grochówka,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska,  surówka  z selera z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok owocowy ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym  IIśniadanie : Jabłko, woda

Łączna liczba wyświetleń