poniedziałek, 23 stycznia 2017

Jadłospis 23-27.01.2017 r



JADŁOSPIS  23.01-27.01.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i  cytryną,  bułka pszenna  i razowa z masełkiem,
 żółtym serem i ogórkiem zielonym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką,  jajko smażone, sos śmietankowo-koperkowy, ziemniaki, gotowana mini marchewka z masełkiem i tartą bułką, sok owocowy
Podwieczorek:  Ciastko kruche z jabłkiem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
pastą z fileta drobiowego, jajka i ogórka konserwowego, herbatka
II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad : Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, gulasz z karkówki z pyzami, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Hot dog z ketchupem, herbata owocowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem, wątróbka w sosie własnym, ziemniaki, sałatka szwedzka,
sok owocowy
Podwieczorek: Czekolada na gorąco,  banan
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogale mleczne z masełkiem i miodem,
herbatka miętowa
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: Barszcz ukraiński, frykatelki, surówka z selera z żurawiną i ananasem , sok owocowy
Podwieczorek: Chlebek pszenny i razowy  z wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbatka
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa,  bułka pszenna i pełnoziarnista z kiełkami z masłem
 i pastą z gotowanego dorsza z jogurtem naturalnym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, pierogi z serem polane masełkiem i posypane tartą bułką
Podwieczorek:  Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)