JADŁOSPIS 23.01-27.01.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna
i razowa z masełkiem,
żółtym serem i ogórkiem zielonym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, jajko smażone, sos śmietankowo-koperkowy, ziemniaki, gotowana mini marchewka z masełkiem i tartą bułką, sok owocowy
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, jajko smażone, sos śmietankowo-koperkowy, ziemniaki, gotowana mini marchewka z masełkiem i tartą bułką, sok owocowy
Podwieczorek: Ciastko kruche z jabłkiem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem,
kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
pastą z fileta drobiowego, jajka i
ogórka konserwowego, herbatka
II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad : Zupa jarzynowa z kaszą
jaglaną, gulasz z karkówki z pyzami, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Hot dog z ketchupem,
herbata owocowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ryżem,
wątróbka w sosie własnym, ziemniaki, sałatka szwedzka,
sok owocowy
Podwieczorek: Czekolada na
gorąco, banan
(alergeny:
seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z
mlekiem, rogale mleczne z masełkiem i miodem,
herbatka miętowa
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: Barszcz ukraiński, frykatelki,
surówka z selera z żurawiną i ananasem , sok owocowy
Podwieczorek: Chlebek pszenny i
razowy z wątrobianką i ogórkiem
kiszonym, herbatka
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i pełnoziarnista z kiełkami z
masłem
i pastą z gotowanego dorsza z jogurtem naturalnym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, pierogi z serem
polane masełkiem i posypane tartą bułką
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba)