Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 30.01-03.02.2017 r.



JADŁOSPIS    30.01-03.02.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,  chleb pszenny i słonecznikowy z masłem,
pasztetem drobiowym i pomidorem koktajlowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, kotleciki z kaszki kukurydzianej,
surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Naworka- polewka, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbatka ziołowa
II śniadanie: Banan, woda z miodem i cytryną
Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa z masełkiem
 i tartą bułką, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka z owocem
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, )
Środa:
I śniadanie: Herbata malinowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią alpejską i żółtą papryką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Żurek z białą kiełbasą i jajkiem, chlebek, sok owocowy
Podwieczorek: Eklerki w polewie toffi, herbatka koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i razowa z kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym, herbatka „Melisa”
II śniadanie : Mandarynka, woda
Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki, sos, surówka z kapusty kiszonej i marchewki,
sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, biszkopcik
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, serkiem topionym
 i kiełkami mieszanymi
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Paluszki rybne, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok wiśniowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń