poniedziałek, 30 stycznia 2017

Jadłospis 30.01-03.02.2017 r.



JADŁOSPIS    30.01-03.02.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,  chleb pszenny i słonecznikowy z masłem,
pasztetem drobiowym i pomidorem koktajlowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, kotleciki z kaszki kukurydzianej,
surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Naworka- polewka, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbatka ziołowa
II śniadanie: Banan, woda z miodem i cytryną
Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa z masełkiem
 i tartą bułką, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka z owocem
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, )
Środa:
I śniadanie: Herbata malinowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, pieczenią alpejską i żółtą papryką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Żurek z białą kiełbasą i jajkiem, chlebek, sok owocowy
Podwieczorek: Eklerki w polewie toffi, herbatka koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i razowa z kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym, herbatka „Melisa”
II śniadanie : Mandarynka, woda
Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki, sos, surówka z kapusty kiszonej i marchewki,
sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, biszkopcik
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, serkiem topionym
 i kiełkami mieszanymi
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Paluszki rybne, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok wiśniowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)