Przejdź do głównej zawartości

Tworzymy mydełka :)



17.01.2017r. dzieci z naszego przedszkola miały możliwość wzięcia udziału w zajęciach o charakterze twórczym, mianowicie uczestniczyły w produkcji mydełek.  Na początku dzieci wypowiadały się na temat tego do czego służy mydło i dlaczego higiena rąk jest tak bardzo ważna. Następnie według wskazówek prowadzącego stworzyły piękne, pomysłowe mydełka. Podczas tej czynności, przedszkolaki ćwiczyły sprawności manualne, samodzielność a także pobudzały kreatywność. Prowadzący pokazał dzieciom także szereg doświadczeń z wykorzystaniem barwników, płynu do naczyń, oliwy i mleka. Czynności te z pewnością rozbudziły ciekawość poznawczą naszych milusińskich. Serdecznie Dziękujemy Radzie Rodziców za zorganizowanie tych ciekawych warsztatów dla naszych przedszkolaków !































































































OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka