Przejdź do głównej zawartości

Balik w grupie Smerfów i Pszczółek



" Lecz oto księżniczki przybyły na bal
każda suknię ma lśniącą  , koronę i szal.
Za nimi kroczą dumnie rycerze wspaniali
wszyscy bardzo dzielni, chociaż jeszcze mali.
Muzyka do tańca zagrała wesoło
wirują radośnie wszystkie pary wkoło".

Takie właśnie radośnie tańczące dzieci mieliśmy możliwość obserwować podczas Balu Przebierańców w grupie Smerfów i Pszczółek. Bal przebierańców to długo wyczekiwana atrakcja dla dzieci, która przynosi im wiele radości dlatego każdy przedszkolak miał możliwość zaprezentowania swojego przebrania na "wybiegu karnawałowym". Na baliku można było spotkać : wróżki, królewny,  motylki, rycerzy, piratów, klaunów, policjantów, strażaków, Spider-Mana, Batmana, Indianina, Elzę z Krainy Lodu i wiele wiele innych przepięknych bajkowych postaci.
Wspólne zabawy, spontaniczna aktywność dzieci oraz liczne tańce sprawiały, że na twarzach naszych przedszkolaków przez cały czas gościły uśmiechy. W czasie balu dzieci zapraszane były  na poczęstunek oraz do wykonywania zdjęć pamiątkowych. Muzyka towarzyszyła nam cały czas i wciąż porywała dzieci do tańca. Odgłos muzyki porwał także do tańca nasze kochane panie kucharki, które umiliły nam czas swoim przybyciem.
Kiedy czas balu dobiegł końca dzieci z żalem ale zadowoleniem opuszczały salę balową. Bardzo cieszy nas fakt, że wspólna zabawa przyniosła wiele radości naszym wychowankom.
Dziękujemy Wam kochani rodzice za przygotowanie pięknych przebrań dla dzieci !



























































































































OSTATNIO CZYTANE

14-18.09.2020 r.

14-18.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowymII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja, ryba)Wtorek:I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowyPodwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I

Jadłospis 01-04.09.2020

01-04.09.2020 r.Wtorek:I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowaII śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowyPodwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane zżurawiną(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Czwartek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą

Jadłospis 7-11.09.2020

7-11.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanegoz pasztetem drobiowo-pomidorowymi żółtą paprykąII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowyPodwieczorek: Galaretka owocowa(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Musli owocowez mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowaIIś