Przejdź do głównej zawartości

Balik w grupie Smerfów i Pszczółek



" Lecz oto księżniczki przybyły na bal
każda suknię ma lśniącą  , koronę i szal.
Za nimi kroczą dumnie rycerze wspaniali
wszyscy bardzo dzielni, chociaż jeszcze mali.
Muzyka do tańca zagrała wesoło
wirują radośnie wszystkie pary wkoło".

Takie właśnie radośnie tańczące dzieci mieliśmy możliwość obserwować podczas Balu Przebierańców w grupie Smerfów i Pszczółek. Bal przebierańców to długo wyczekiwana atrakcja dla dzieci, która przynosi im wiele radości dlatego każdy przedszkolak miał możliwość zaprezentowania swojego przebrania na "wybiegu karnawałowym". Na baliku można było spotkać : wróżki, królewny,  motylki, rycerzy, piratów, klaunów, policjantów, strażaków, Spider-Mana, Batmana, Indianina, Elzę z Krainy Lodu i wiele wiele innych przepięknych bajkowych postaci.
Wspólne zabawy, spontaniczna aktywność dzieci oraz liczne tańce sprawiały, że na twarzach naszych przedszkolaków przez cały czas gościły uśmiechy. W czasie balu dzieci zapraszane były  na poczęstunek oraz do wykonywania zdjęć pamiątkowych. Muzyka towarzyszyła nam cały czas i wciąż porywała dzieci do tańca. Odgłos muzyki porwał także do tańca nasze kochane panie kucharki, które umiliły nam czas swoim przybyciem.
Kiedy czas balu dobiegł końca dzieci z żalem ale zadowoleniem opuszczały salę balową. Bardzo cieszy nas fakt, że wspólna zabawa przyniosła wiele radości naszym wychowankom.
Dziękujemy Wam kochani rodzice za przygotowanie pięknych przebrań dla dzieci !



























































































































OSTATNIO CZYTANE

Balik karnawałowy w grupie Misiów i Krasnali

Jadłospis 11-15.02.2019 r.

11-15.02.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem żółtym i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszą Kus Kus, ryba gotowana, ziemniaki puree,  sałata lodowa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,   chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską słoikową i kiełkami brokułu II śniadanie: Banan, woda Obiad :Grochówka,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska,  surówka  z selera z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok owocowy ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym  IIśniadanie : Jabłko, woda

Łączna liczba wyświetleń