Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06-10.02.2017 r.



JADŁOSPIS  06.02-10.02.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i grahamka z masłem
 i pastą z tuńczyka w sosie własnym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba )
Wtorek:
I śniadanie: Musli owocowe  z mlekiem, bułka śniadaniowa z masłem czekoladowym, herbatka rumiankowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Gulasz z karkówki z kaszą bul gur, surówka z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli, sok owocowy
Podwieczorek: Palemka owocowa (banan, mandarynka, winogrono)
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbatka owocowa, grzana paróweczka z ketchupem,
  chlebek z masełkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa węgierska z mięsem, papryką, fasolą  czerwoną, bułeczka pszenna,
 sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i pełnoziarnista z kiełkami z wątrobianką
i ogórkiem konserwowym, herbatka
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: Kotlet drobiowy panierowany w sezamie, ziemniaki puree, surówka z modrej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafle ryżowe
 (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
i pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z kaszką, twaróg z olejem lnianym i ziemniakami,
 sok owocowy
Podwieczorek: jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Balik karnawałowy w grupie Misiów i Krasnali

Jadłospis 11-15.02.2019 r.

11-15.02.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem żółtym i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszą Kus Kus, ryba gotowana, ziemniaki puree,  sałata lodowa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,   chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską słoikową i kiełkami brokułu II śniadanie: Banan, woda Obiad :Grochówka,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska,  surówka  z selera z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok owocowy ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym  IIśniadanie : Jabłko, woda

Łączna liczba wyświetleń