Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.02.2017 r.



JADŁOSPIS  13.02-17.02.2017r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka marchewkowo-pomarańczowa z jogurtem naturalnym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana, kawiorek z masłem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbatka ziołowa
II śniadanie: Banan, woda z miodem i cytryną
Obiad : Zupa kalafiorowa, pieczeń z szynki w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, biszkopcik
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbatka owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, szynką wieprzową gotowaną i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z cebuli z grzankami, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir bananowo-brzoskwiniowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masłem, salcesonem ozorkowym
 i ogórkiem kiszonym, herbatka
II śniadanie : winogrono, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, „kolorowy kociołek” – filet z kurczaka, warzywa, papryka, ryż, sok owocowy
Podwieczorek: Placek „STEFANIA”- kakaowy z kaszką
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata zwykła z miodem i cytryną, bułka pszenna i pełnoziarnista
z kiełkami, z masłem, żółtym serem i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki, sos chrzanowy, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń