Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.02.2017 r.



JADŁOSPIS  13.02-17.02.2017r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka marchewkowo-pomarańczowa z jogurtem naturalnym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana, kawiorek z masłem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbatka ziołowa
II śniadanie: Banan, woda z miodem i cytryną
Obiad : Zupa kalafiorowa, pieczeń z szynki w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, biszkopcik
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbatka owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, szynką wieprzową gotowaną i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z cebuli z grzankami, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir bananowo-brzoskwiniowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masłem, salcesonem ozorkowym
 i ogórkiem kiszonym, herbatka
II śniadanie : winogrono, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, „kolorowy kociołek” – filet z kurczaka, warzywa, papryka, ryż, sok owocowy
Podwieczorek: Placek „STEFANIA”- kakaowy z kaszką
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata zwykła z miodem i cytryną, bułka pszenna i pełnoziarnista
z kiełkami, z masłem, żółtym serem i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki, sos chrzanowy, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Balik karnawałowy w grupie Misiów i Krasnali

Jadłospis 11-15.02.2019 r.

11-15.02.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem żółtym i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszą Kus Kus, ryba gotowana, ziemniaki puree,  sałata lodowa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,   chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską słoikową i kiełkami brokułu II śniadanie: Banan, woda Obiad :Grochówka,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska,  surówka  z selera z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok owocowy ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym  IIśniadanie : Jabłko, woda

Łączna liczba wyświetleń