niedziela, 19 lutego 2017

Jadłospis 20-24.02.2017 r.



JADŁOSPIS   20-24.02.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
serkiem kanapkowym i smażonym, i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi z serem z  cukrem trzcinowym
Podwieczorek: Kisiel do picia, marchewkowe chipsy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i miodem, herbatka
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa selerowa z ziemniakami,
gulasz z karkówki z warzywami, kasza jęczmienna, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo  wyciskanych owoców, pieczywo wasa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
pieczonym schabem i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, zraz mielony , ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka na mleku z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, miksem sałat, kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym, herbatka koperkowa
II śniadanie : pomarańczko, woda
Obiad: Rosół z makaronem, curry z kurczaka z ryżem,  brokuł gotowany, sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbatka rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masłem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa rybna,  kaszanka, ziemniaki, surówka z marchewki
 i kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)