Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 20-24.02.2017 r.



JADŁOSPIS   20-24.02.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
serkiem kanapkowym i smażonym, i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi z serem z  cukrem trzcinowym
Podwieczorek: Kisiel do picia, marchewkowe chipsy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i miodem, herbatka
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa selerowa z ziemniakami,
gulasz z karkówki z warzywami, kasza jęczmienna, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo  wyciskanych owoców, pieczywo wasa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
pieczonym schabem i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, zraz mielony , ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka na mleku z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, miksem sałat, kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym, herbatka koperkowa
II śniadanie : pomarańczko, woda
Obiad: Rosół z makaronem, curry z kurczaka z ryżem,  brokuł gotowany, sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbatka rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masłem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa rybna,  kaszanka, ziemniaki, surówka z marchewki
 i kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń