JADŁOSPIS 20-24.02.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z
cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
serkiem kanapkowym i
smażonym, i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko,
woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi z serem z cukrem trzcinowym
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi z serem z cukrem trzcinowym
Podwieczorek: Kisiel
do picia, marchewkowe chipsy
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Płatki
owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i miodem, herbatka
II śniadanie: Banan,
woda
Obiad : Zupa selerowa
z ziemniakami,
gulasz z karkówki z
warzywami, kasza jęczmienna, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze
świeżo wyciskanych owoców, pieczywo wasa
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbata
owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
pieczonym schabem i
pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko,
woda
Obiad: Zupa szczawiowa
z jajkiem, zraz mielony , ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka na mleku z sokiem malinowym
(alergeny:
seler, gluten,
mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa
zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, miksem sałat, kiełbasą krakowską
i ogórkiem zielonym, herbatka koperkowa
II śniadanie : pomarańczko,
woda
Obiad: Rosół z makaronem,
curry z kurczaka z ryżem, brokuł
gotowany, sok owocowy
Podwieczorek: Mini
pączek, herbatka rumiankowa
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata z
cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masłem, pastą z jajka gotowanego ze
szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko,
woda
Obiad: Zupa rybna,
kaszanka, ziemniaki, surówka z marchewki
i kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler,
gluten, mleko, jaja, sezam, ryba)