piątek, 24 lutego 2017

Jadłospis 27.02-03.03.2017 r.



JADŁOSPIS  27.02-03.03.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masłem, serkiem kanapkowym wędzonym i pomidorem koktajlowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszk
ą, racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z wątrobianką i ogórkiem kiszonym
herbatka rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,  rogal mleczny z masłem i dżemem niskosłodzonym  malinowym, herbatka ziołowa
II śniadanie: Banan, woda  z miodem i cytryną
Obiad : Zupa serowa z makaronem, kotlet schabowy , ziemniaki puree, 
surówka z modrej kapusty z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:  Sałatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbatka koperkowa, chleb pszenny i żytni z masełkiem, pastą z tuńczyka
w sosie własnym, z marchewką i jogurtem naturalnym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa śródziemnomorska, makaron w sosie pomidorowym,  sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, herbatka malinowa, bułka pszenna i razowa z masłem, sałatą rukola,
 kiełbasą słoikową i papryką czerwoną
II śniadanie : Pomarańczko, woda
Obiad: Zupa skandynawska, kurczak z rękawa w sosie własnym, kasza bulgur,
 surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok wiśniowy
Podwieczorek: Ciastko zbożowe, herbatka rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata zwykła z miodem i  cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, twarogiem, pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa owocowa, pulpety z dorsza, ziemniaki, sos koperkowy, mini marchewka gotowana, sok owocowy
 Podwieczorek:  Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)