Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06.03-10.03.2017 r.



JADŁOSPIS  06.03-10.03.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,  bułka pszenna i razowa z masełkiem, żółtym serem
 i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem posypane cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Palemka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, kawiorek z masełkiem, herbatka owocowa
II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad : Zupa - krem z pora z groszkiem ptysiowym, łazanki z mięsem i kapustą,
 sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka z owocem
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )
Środa:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z pieczenią alpejską
 z warzywami, sałatą lodową i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, żeberka w sosie własnym, kopytka, surówka z białej kapusty
 z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i  bitą śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem z kurczaka
 i ogórka konserwowego, z pomidorem, herbatka koperkowa
II śniadanie : Banan, woda z cytryną i miodem
Obiad: Zupa pomidorowo-dyniowa z ryżem, frykatelki, ziemniaki puree, surówka z selera
i ananasa, z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok wiśniowy
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą z makreli wędzonej, śledzia, twarogu i jajka gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z makaronem  ryżowym, jajko , ziemniaki, sos musztardowy, gotowany kalafior z brokułem , sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z musem truskawkowym i szałwią hiszpańską
(nasiona Chia)

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń