Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06.03-10.03.2017 r.



JADŁOSPIS  06.03-10.03.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,  bułka pszenna i razowa z masełkiem, żółtym serem
 i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem posypane cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Palemka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, kawiorek z masełkiem, herbatka owocowa
II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad : Zupa - krem z pora z groszkiem ptysiowym, łazanki z mięsem i kapustą,
 sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka z owocem
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )
Środa:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z pieczenią alpejską
 z warzywami, sałatą lodową i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, żeberka w sosie własnym, kopytka, surówka z białej kapusty
 z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i  bitą śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem z kurczaka
 i ogórka konserwowego, z pomidorem, herbatka koperkowa
II śniadanie : Banan, woda z cytryną i miodem
Obiad: Zupa pomidorowo-dyniowa z ryżem, frykatelki, ziemniaki puree, surówka z selera
i ananasa, z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok wiśniowy
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą z makreli wędzonej, śledzia, twarogu i jajka gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z makaronem  ryżowym, jajko , ziemniaki, sos musztardowy, gotowany kalafior z brokułem , sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z musem truskawkowym i szałwią hiszpańską
(nasiona Chia)

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Balik karnawałowy w grupie Misiów i Krasnali

Jadłospis 11-15.02.2019 r.

11-15.02.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem żółtym i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszą Kus Kus, ryba gotowana, ziemniaki puree,  sałata lodowa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,   chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską słoikową i kiełkami brokułu II śniadanie: Banan, woda Obiad :Grochówka,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska,  surówka  z selera z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok owocowy ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym  IIśniadanie : Jabłko, woda

Łączna liczba wyświetleń