JADŁOSPIS 06.03-10.03.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka
pszenna i razowa z masełkiem, żółtym serem
i
papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem posypane cukrem trzcinowym, sok owocowy
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem posypane cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Palemka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, kawiorek z masełkiem, herbatka
owocowa
II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad : Zupa
- krem z pora z groszkiem ptysiowym, łazanki z mięsem i kapustą,
sok
owocowy
Podwieczorek: Galaretka z owocem
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja )
Środa:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z pieczenią alpejską
z
warzywami, sałatą lodową i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Grochówka,
żeberka w sosie własnym, kopytka, surówka z białej kapusty
z
marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i bitą śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko,
jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem z
kurczaka
i
ogórka konserwowego, z pomidorem, herbatka koperkowa
II śniadanie : Banan, woda z cytryną i miodem
Obiad:
Zupa pomidorowo-dyniowa z ryżem, frykatelki, ziemniaki puree, surówka z selera
i ananasa, z żurawiną i jogurtem
naturalnym, sok wiśniowy
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z makreli wędzonej, śledzia, twarogu i
jajka gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:
Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym,
jajko , ziemniaki, sos musztardowy, gotowany kalafior z brokułem , sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z musem
truskawkowym i szałwią hiszpańską
(nasiona Chia)
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryba, gorczyca)