Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06.03-10.03.2017 r.



JADŁOSPIS  06.03-10.03.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,  bułka pszenna i razowa z masełkiem, żółtym serem
 i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem posypane cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Palemka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, kawiorek z masełkiem, herbatka owocowa
II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad : Zupa - krem z pora z groszkiem ptysiowym, łazanki z mięsem i kapustą,
 sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka z owocem
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )
Środa:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z pieczenią alpejską
 z warzywami, sałatą lodową i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, żeberka w sosie własnym, kopytka, surówka z białej kapusty
 z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i  bitą śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem z kurczaka
 i ogórka konserwowego, z pomidorem, herbatka koperkowa
II śniadanie : Banan, woda z cytryną i miodem
Obiad: Zupa pomidorowo-dyniowa z ryżem, frykatelki, ziemniaki puree, surówka z selera
i ananasa, z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok wiśniowy
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą z makreli wędzonej, śledzia, twarogu i jajka gotowanego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z makaronem  ryżowym, jajko , ziemniaki, sos musztardowy, gotowany kalafior z brokułem , sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z musem truskawkowym i szałwią hiszpańską
(nasiona Chia)

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń