Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-17.03.2017 r.



JADŁOSPIS  13-17.03.2017r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z  masełkiem,
Pasztetem drobiowo-pomidorowym i  żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki puree,
groszek z marchewką,  sok owocowy
Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba )
Wtorek:
I śniadanie: Naworka- polewka, jajecznica, bułka pełnoziarnista z masłem, herbatka ziołowa
II śniadanie: Banan, woda z miodem i cytryną
Obiad : Krem z selera z bagietką, pulpety w sosie pomidorowym,  fasolka szparagowa,
ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu  gotowanego, herbatka imbirowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbatka owocowa, hot –dog z ketchupem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Barszcz ukraiński, pieczeń z karkówki w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek: Kefir bananowo-brzoskwiniowy, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i razowa z masełkiem, z pastą z kiełbasy zielonogórskiej
 z ogórkiem konserwowym i jogurtem naturalnym, herbatka
II śniadanie : winogrono, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, filet z kurczaka z warzywami , ryżem i sosem
jogurtowo-czosnkowym, sok owocowy
Podwieczorek: Ciastko kruche z jabłkiem, kisiel do picia
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbatka rumiankowa, chleb pszenny i razowy z pastą z miruny gotowanej,
 z jajkiem i jogurtem naturalnym
II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z kaszką, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok wiśniowy
Podwieczorek:  Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń