Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 20-24.03.2017 r.



JADŁOSPIS 20-24.03.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i razowa z  serem żółtym i mozzarellą ,
  zielonym ogórkiem i rzodkiewką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pastą z makreli 
w sosie pomidorowym, herbatka rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbatka koperkowa
II śniadanie: Banan, woda z cytryną
Obiad : Zupa krem z kalafiora, kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałatka szwedzka,
 sok owocowy
Podwieczorek: Eklerki w polewie toffi, herbatka
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbata zwykła z miodem i cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z fileta drobiowego, z ogórkiem konserwowym, jajkiem i szczypiorkiem, 
z jogurtem naturalnym,
II śniadanie : Chipsy marchewkowe, woda
Obiad: Zupa węgierska, parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka na mleku z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Herbatka owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, szynką gotowaną  drobiową , pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie : winogrono, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, kotleciki drobiowe, kasza jęczmienna,  sos koperkowy,
 mini marchewka gotowana, sok wiśniowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, z serem solankowym wędzonym i papryką czerwoną
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana, pierogi z serem z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka marchewkowo-pomarańczowa z jogurtem naturalnym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń