piątek, 24 marca 2017

Jadłospis 27-31.03.2017 r.



JADŁOSPIS  27-31.03.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,  serkiem smażonym
 i serkiem twarogowym ze szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Pazibroda- kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron w sosie bolońskim, sok owocowy
Podwieczorek: Ciastko biszkoptowe z nadzieniem mlecznym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Musli owocowe, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka ziołowa
II śniadanie: Banan, woda z miodem i cytryną
Obiad : Zupa jarzynowa z kaszką, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka
 z selera i pora, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo  wyciskanych owoców
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą lodową,
serem Salami, kiełbasą słoikową i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Barszcz zabielany z ciecierzycą, gulasz z karkówki z warzywami, kasza jaglana,
 sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa, pieczywo wasa żytnie
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i razowa z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym,  herbatka  rumiankowa
II śniadanie : winogrono, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, biały sos, groszek z marchewką,
 sok owocowy
Podwieczorek: Sernik wiedeński, herbata koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata zwykła, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z jajka
  ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem, ryba panierowana, ziemniaki puree, surówka
 z kiszonej kapusty z marchewką, sok wiśniowy
Podwieczorek:  Jogurt truskawkowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)