Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.04.2017 r.



JADŁOSPIS  03-07.04.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i razowa z masełkiem, pasztetem
drobiowo-pomidorowym  i ogórkiem zielonym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty , naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka pomarańczowo-bananowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, kawiorek z masełkiem i miodem,  herbatka
II śniadanie: Banan, woda z miodem i cytryną
Obiad : Zupa aksamitna serowa, wątroba w sosie własnym, ziemniaki,
surówka z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata malinowa, grzana paróweczka z ketchupem,
bułka z masłem i żółtym serem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym, kotlet mielony, ziemniaki puree,
buraczki z jabłkiem , sok owocowy
Podwieczorek: Makaron „MUSZELKI” z serem twarogowym półtłustym, herbatka
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą rukola ,
pieczenią rzymską i rzeżuchą,  herbatka
II śniadanie : pomarańczko, woda
Obiad: Zupa śródziemnomorska, kurczak w rękawie, kasza bul-gur, sos śmietanowo-chrzanowy, bukiet warzyw (kalafior, brokuł, marchewka)
Podwieczorek: Placek drożdżowy, herbata z cytryną
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą z ryby gotowanej, jajka i jogurtu naturalnego i koperku zielonego
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, jajko smażone , ziemniaki puree, kapusta zasmażana,
 sok  wiśniowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z szałwią hiszpańską (CHIA) i musem truskawkowym

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Balik karnawałowy w grupie Misiów i Krasnali

Jadłospis 11-15.02.2019 r.

11-15.02.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem żółtym i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszą Kus Kus, ryba gotowana, ziemniaki puree,  sałata lodowa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,   chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską słoikową i kiełkami brokułu II śniadanie: Banan, woda Obiad :Grochówka,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska,  surówka  z selera z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok owocowy ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym  IIśniadanie : Jabłko, woda

Łączna liczba wyświetleń