Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 10-14.04.2017 r.



JADŁOSPIS   10-14.04.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,  chleb pszenny  i słonecznikowy z masełkiem, 
żółtym serem i czerwoną papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, makaron w sosie pomidorowym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą 
z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa jarzynowa z kaszką, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Amerykany, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
ŚNIADANIE WIELKANOCNE: Sałatka jarzynowa, grzana paróweczka, jajko gotowane, pieczywo mieszane z masełkiem, herbata zwykła z cytryną
Obiad: ŻUREK z jajkiem i białą kiełbasą, bułeczka , sok owocowy, jogurt owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa, wafel ryżowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbatka rumiankowa
II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pasztetem drobiowo-pomidorowym, 
herbata „MELISA”
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata malinowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
 z serkiem kanapkowym i ogórkiem zielonym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Ryba gotowana, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba,  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń