Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 24-28.04.2017 r.



JADŁOSPIS  24-28.04.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem  i pasztetem
drobiowo-pomidorowym i  czerwoną papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, kluski GNOCCHI z serem twarogowym i musem truskawkowym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Płatki zbożowe z mlekiem, bułeczka pszenna z masłem czekoladowym, herbatka
II śniadanie: Banan, woda z miodem i cytryną
Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo  wyciskanych owoców, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, orzechy )
Środa:
I śniadanie: Herbata malinowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą masłową, 
kiełbasą krakowską i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, 
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka na mleku z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z pieczenią alpejską i kiełkami,
 herbatka  koperkowa
II śniadanie : winogrono, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany) , ryż, biały sos, 
groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:  Placek drożdżowy ze śliwkami, herbatka miętowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z pastą z twarogu,
 ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, ryba panierowana, ziemniaki puree, surówka
 z kiszonej kapusty z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Balik karnawałowy w grupie Misiów i Krasnali

Jadłospis 11-15.02.2019 r.

11-15.02.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem żółtym i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszą Kus Kus, ryba gotowana, ziemniaki puree,  sałata lodowa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,   chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską słoikową i kiełkami brokułu II śniadanie: Banan, woda Obiad :Grochówka,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska,  surówka  z selera z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok owocowy ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym  IIśniadanie : Jabłko, woda

Łączna liczba wyświetleń