piątek, 5 maja 2017

Jadłospis 08-12.05.2017 r.


JADŁOSPIS    08-12.05.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,  bułka pszenna i razowa z masełkiem, żółtym serem
 i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Naworka – polewka,  rogal mleczny z  masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka
II śniadanie: Banan, woda z miodem i cytryną
Obiad : Barszcz zabielany z ciecierzycą, gulasz z karkówki, pyzy, sałatka grecka
sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, wafel ryżowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, szynką drobiową gotowaną i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszką, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki,  sałatka szwedzka,
sok owocowy
Podwieczorek: Kruche babeczki z galaretką, owocem i śmietaną, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą z kiełbasy zielonogórskiej
z ogórkiem konserwowym,  herbatka
II śniadanie : winogrono, woda
Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem, kurczak w rękawie, kasza jęczmienna ,sos, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek:  Drożdżówka z budyniem, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny  i słonecznikowy z masełkiem i pastą
 z makreli wędzonej, śledzia,  twarogu i pomidorów
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa skandynawska z ryżem, jajko smażone, ziemniaki, sos musztardowy, bukiet warzyw (gotowany kalafior, brokuł, marchewka) sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, gorczyca, ryba)