Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.05.2017 r.


JADŁOSPIS     15-19.05.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, z serkiem smażonym i twarogowym ze szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, racuchy z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka marchewkowo-brzoskwiniowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbatka
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa krem z cebuli, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą masłową, kiełbasą krakowską i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z zacierką, parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem kiszonym,  herbatka
II śniadanie : winogrono, woda
Obiad: Kotlet drobiowy, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy ze śliwką, herbata rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem i pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Kapuśniak z modrej kapusty z ziemniakami, ryba gotowana, kasza jaglana,
 sos koperkowy, mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń