piątek, 19 maja 2017

Jadłospis 22-26.05.2017 r.


JADŁOSPIS  22-26.05.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i czerwoną papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Żurek z białą kiełbasą, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Ciastko owsiane bez cukru, herbata miętowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, kawiorek z masłem, herbatka
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa śródziemnomorska, pieczeń z szynki duszona w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli, z jogurtem naturalnym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, hot –dog z ketchupem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa fasolowa, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sosem  wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masłem, sałatą rukola, kiełbasą słoikową i ogórkiem zielonym, herbatka
II śniadanie : winogrono, woda
Obiad: Zupa- krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym, frykatelki, kasza bul gur,
sos śmietanowo-koperkowy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą
 z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, twaróg z ziemniakami i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba )