Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.05.2017 r.


JADŁOSPIS  22-26.05.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i czerwoną papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Żurek z białą kiełbasą, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Ciastko owsiane bez cukru, herbata miętowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, kawiorek z masłem, herbatka
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa śródziemnomorska, pieczeń z szynki duszona w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli, z jogurtem naturalnym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, hot –dog z ketchupem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa fasolowa, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sosem  wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masłem, sałatą rukola, kiełbasą słoikową i ogórkiem zielonym, herbatka
II śniadanie : winogrono, woda
Obiad: Zupa- krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym, frykatelki, kasza bul gur,
sos śmietanowo-koperkowy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą
 z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, twaróg z ziemniakami i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam, ryba )

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń