Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 29.05-02.06.2017 r.

JADŁOSPIS   29.05-02.06.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem i rzodkiewką
II śniadanie: arbuz, woda
Obiad: Zupa ogórkowa , naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, wafel ryżowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal mleczny z masełkiem i  dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad : Zupa węgierska, makaron w sosie bolońskim, sok owocowy
Podwieczorek: Amerykany, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, grzana paróweczka z ketchupem, chleb pszenny
 i razowy z masełkiem,
II śniadanie : banan, woda
Obiad: Żeberka w sosie własnym, pyzy, surówka z modrej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Herbatka miętowa, bułka pszenna i grahamka z szynką drobiową
i pomidorem
II śniadanie : Deser lodowy z galaretką, owocem i czekoladą „DZIEŃ DZIECKA”
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, ryż, biały sos, groszek
 z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem ,  pastą
 z makreli wędzonej, jajka gotowanego i szczypiorku
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, kaszanka, ziemniaki, sałatka szwedzka,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Zakończenie Roku w grupie Krasnali

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń