Przejdź do głównej zawartości

W karaibskich rytmach



W tym tygodniu nasze przedszkolaki były aktywnymi słuchaczami karaibskich rytmów. Podczas tego wydarzenia dzieci nie tylko miały możliwość wysłuchania charakterystycznych dźwięków tego typu muzyki ale także zapraszane były do wspólnych zabaw. Wszystkie dzieci bardzo chętnie brały udział w proponowanych przez prowadzących zadaniach. Koncert ten miał na celu uwrażliwienie dzieci na piękno różnego typu dźwięków i utworów muzycznych.  







































OSTATNIO CZYTANE

14-18.09.2020 r.

14-18.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowymII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja, ryba)Wtorek:I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowyPodwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I

Jadłospis 01-04.09.2020

01-04.09.2020 r.Wtorek:I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowaII śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowyPodwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane zżurawiną(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Czwartek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą

Jadłospis 7-11.09.2020

7-11.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanegoz pasztetem drobiowo-pomidorowymi żółtą paprykąII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowyPodwieczorek: Galaretka owocowa(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Musli owocowez mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowaIIś