Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.07.2017


JADŁOSPIS 03-07.07.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z twarogu ze szczypiorkiem
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszk
ą, jajko smażone, młode ziemniaki z wody,
groszek z marchewką,  sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Zupa budyniowa, bułka mleczna z masłem i dżemem  niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa
II śniadanie: arbuz, woda
Obiad : Kotlet schabowy, ziemniaki puree, sałatka grecka z serem feta,
 sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbatka miętowa
(alergeny:  gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą
z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad: Żeberka w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z selera i ananasa
z żurawiną,  sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)
Czwartek:
I śniadanie: Herbatka miętowa, kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
 sałatą lodową, kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym
 II śniadanie : banan, woda
Obiad: Kurczak z curry z sosem czosnkowo-jogurtowym, ryż, sałatka szwedzka,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka z owocem
(alergeny: gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem, żółtym serem , pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa koperkowa, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Balik karnawałowy w grupie Misiów i Krasnali

Jadłospis 11-15.02.2019 r.

11-15.02.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem żółtym i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kaszą Kus Kus, ryba gotowana, ziemniaki puree,  sałata lodowa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,   chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską słoikową i kiełkami brokułu II śniadanie: Banan, woda Obiad :Grochówka,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska,  surówka  z selera z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok owocowy ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym  IIśniadanie : Jabłko, woda

Łączna liczba wyświetleń