Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 19-23.06.2017 r.


JADŁOSPIS 19-23.06.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna  i razowa z masełkiem, żółtym serem
 i  ogórkiem zielonym
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
 Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem malinowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Wtorek:
I śniadanie: Musli owocowe,  chleb pszenny z masełkiem, pomidorem i szczypiorkiem, herbata owocowa
II śniadanie: arbuz, woda
Obiad : Grochówka, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza bul gur, bukiet warzyw (kalafior, brokuł, marchewka), sok owocowy
Podwieczorek: Kruche ciastko z jabłkiem,  herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Środa:
I śniadanie: Kakao, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, jajecznica
 II śniadanie : truskawki, woda
Obiad: Krem ze szparagów, podroby w sosie musztardowym, ziemniaki, surówka
z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafel ryżowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Herbata z miodem i  cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kurczak w rękawie, sos, pyzy, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir bananowo-brzoskwiniowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata ziołowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą
 z gotowanej miruny , z jajkiem
II śniadanie : banan, woda
Obiad:  Zupa kalafiorowa z kaszką, ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń