Przejdź do głównej zawartości

Imieniny Michała


Z okazji imienin
najlepsze życzonka, dużo zdrówka i słonka
humoru dobrego, życia kolorowego
i wielkich wrażeń przy spełnianiu marzeń
życzą Pszczółki!





OSTATNIO CZYTANE

PASOWANIE NA PREZEDSZKOLAKA

Przedszkolna uroczystość -  "Pasowanie na przedszkolaka" - ten dzień pozostanie na długo w pamięci dzieci z grup Krasnali, Misiów, Pszczółek oraz ich rodziców.            W części artystycznej przedszkolaki zaprezentowały dwumiesięczne efekty swojej pracy - dając tym samym dowód, jak dużo już potrafią. Pani dyrektor dokonała uroczystego pasowania każdego dziecka na przedszkolaka po którym nasze maluszki wstąpiły do grona "prawdziwych" przedszkolaków. Na pamiątkę tego ważnego wydarzenia każdy przedszkolak otrzymał dyplom pasowania oraz upominki. Po uroczystej przysiędze złożonej zarówno przez dzieci jak i rodziców, wszyscy wspólnie zasiedli do przygotowanego słodkiego poczęstunku.

Serdecznie dziękujemy wszystkim Rodzicom za obecność i ogromne zaangażowanie w upieczenie przepysznych ciast.  












Jadłospis 18-22.11.2019 r.

18-22.11.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata  z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,   z hummusem z suszonymi pomidorami, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Krem z dyni, karkówka w sosie własnym, kasza bul gur, surówka z czerwonej kapusty, sok owocowy Podwieczorek: Budyń malinowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie:  Musli tropikalne   z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:  Barszcz ukraiński, parówka w sosie greckim, ziemniaki,  sok owocowy Podwieczorek:  Sok z pomarań

Jadłospis 25-29.11.2019 r.

25-29.11.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Biszkoptowe MISIE, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską krakowską i kiełkami brokułu Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki  z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa IIśniadanie : Banan, woda Obiad:  Cebulowy krem z bagietką, żeberka w sosie własnym, ziemniaki , surówka z selera i ananasa z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Kisiel do picia ,…