poniedziałek, 9 października 2017

Jadłospis 09-13.10.2017 r.


JADŁOSPIS 09-13.10.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- Kapu
śniak ze słodkiej kapusty, makaron w sosie pomidorowym
sok owocowy
 Podwieczorek:  Ekler w polewie toffi, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba )
Wtorek:
I śniadanie:  Naworka – polewka, bułka pszenna z masłem czekoladowym,
herbata koperkowa
II śniadanie: banan, woda
Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszką, parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną i miodem, kakao, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, sałatą lodową, polędwicą wieprzową i ogórkiem zielonym
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa dyniowa z zacierką, pieczeń z szynki w sosie własnym, kasza bul gur, sałatka grecka z serem feta, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z fileta drobiowego, jajka gotowanego i ogórka konserwowego z jogurtem naturalnym, herbatka miętowa
II śniadanie : nektarynka, woda
Obiad: Zupa cytrynowa  z ryżem, klopsik drobiowy w sezamie, ziemniaki puree,
sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z brokułem gotowanym, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i żytni z masełkiem,
żółtym serem i pomidorem
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Rosół z makaronem,
 GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko)