środa, 11 października 2017

Jadłospis 16-20.10.2017 r.


JADŁOSPIS 16-20.10.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pasztetem drobiowo-pomidorowym i czerwoną papryką
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: Krupnik z kasz
ą jaglaną, pierogi z serem i cukrem trzcinowym , sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel owocowy, wafel ryżowy
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka ziołowa
II śniadanie: banan, woda
Obiad : Zupa pieczarkowa z zacierką, pulpety w sosie koperkowo-śmietanowym, ziemniaki, mini marchewka, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki  kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z sałatą rukola, kiełbasą szynkową,  pomidorem i szczypiorkiem
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z kaszką, bigos z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Owocowa kanapka (chałka, serek waniliowy, kiwi , gruszka),
herbatka rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Zupa budyniowa, kanapki z pieczywa mieszanego z lekkim serkiem
i rzodkiewką, herbatka mietowa
II śniadanie : winogrono, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, risotto warzywne, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i żytni z masełkiem,
pastą rybno- serową (ryba wędzona, twaróg, zielona pietruszka, ogórek zielony)
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, jajko gotowane, ziemniaki, sos musztardowy, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba, gorczyca)