Przejdź do głównej zawartości

Jestem bezpieczny na ulicy


Realizując temat kompleksowy Krasnale uczyły się umiejętnego zachowania na chodniku, bezpiecznego przechodzenia przez ulicę, znajomości podstawowych znaków oraz sygnalizacji świetlnej.
















































































































OSTATNIO CZYTANE

JADŁOSPIS 18-22.01.2021 R.

  18-22.01.2021 r.   Poniedziałek: I śniadanie: Herbata   z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda Obiad: Krupnik, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Budyń czekoladowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata miętowa bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym   II śniadanie: Banan, woda Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem, karkówka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie:   Płatki owsiane   z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Ma ślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane (aler

Wigilia przedszkolna!

  Dnia 22.12.2020 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczysta Wigilia. Dzieci w tym dniu przyszły odświętnie ubrane, a kolędowaniu nie było końca. Po nagraniu filmiku dla rodziców z udziałem  dzieci - taniec i śpiew "Pastorałki przedszkolaka" - Krasnale otrzymały drobne upominki oraz miały za zadanie wręczyć w domu prezenty dla swoich rodziców, które wytrwale tworzyli. Po takich niespodziankach wspólnie zasiedliśmy do wigilijnego stołu.  Wesołych Świąt! 

Jadłospis 25-29.01.2021 r.

  25-29.01.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,   past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, past ą z fileta drobiowego, jajka i ogórka konserwowego z kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z soczewicy czerwonej, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok ze ś wie ż o wyciskanej pomara ń czy, chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Musli   tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym tru