Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06-10.11.2017 r.


JADŁOSPIS 06-10.11.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pasztetem drobiowo-pomidorowym i czerwoną papryką
II śniadanie: gruszka, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
 Podwieczorek: Sałatka owocowa (jabłko, banan, winogrono, kiwi)
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka śniadaniowa z masełkiem orzechowym, herbata koperkowa
II śniadanie: banan, woda
Obiad : „Grochówka”, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną,
 sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel pitny, pieczywo żytnie wasa”
(alergeny:  seler, gluten, mleko, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola, kiełbasą krakowską i pomidorem
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa kalafiorowa z białą kaszą gryczaną , żeberka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z modrej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Czekolada na gorąco, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao z miodem,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, jajecznica, herbatka „Melisa”
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, biały sos, ryż)
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Kruche ciasteczko z jabłkiem,  herbatka rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa szczawiowa z ryżem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Kefir bananowo- brzoskwiniowy, wafle ryżowe z amarantusem
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, jaja, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń