Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 20-24.11.2017 r.


JADŁOSPIS 20-24.11.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i razowa z masełkiem,
twarogiem z żółtą  papryką i pomidorami
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, racuchy z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
 Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem
 pomidorowo-drobiowym z ogórkiem kiszonym, herbatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z masełkiem, dżemem niskosłodzonym porzeczkowym, herbata koperkowa
II śniadanie: banan, woda
Obiad : Zupa brokułowa z kaszą kus-kus, pulpety w sosie pieczarkowym, ziemniaki,
 mini marchewka, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka z brzoskwinią
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z pastą z kiełbasy zielonogórskiej, ogórka konserwowego i jogurtu naturalnego
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem,  gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy,
 surówka z selera, ananasa, z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kasza jaglana na słodko (śmietana 18%, cukier, gruszka)
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą „rukola”, polędwicą drobiową i papryką czerwoną, herbata rumiankowa
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, kurczak z warzywami i curry, ryżem
 i sosem czosnkowo-śmietanowym, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja )
Piątek:
I śniadanie: Herbata „melisa”, bułeczka pszenna i razowa z masełkiem, tuńczykiem
 w sosie własnym, tartą marchewką i jogurtem naturalnym, herbata owocowa
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam,  ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 23-27.09.2019 r.

23-27.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego  z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,  pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Krem z soczewicy czerwonej, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy,  chrupki kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka- GRUPA MISIE

Pasowanie w grupie MISIÓW 😊 Idzie sobie Przedszkolaczek. Śpiewa, tańczy no i skacze 😉 Wielki powód ma do śmiania, gdyż nadchodzi dzień pasowania 😉 Serdecznie zapraszamy Was Drodzy Rodzice na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się 10.11.2017r. o godz. 13:30 W naszym przedszkolu 😊 Pragnę poinformować, że dzieci, które w ubiegłym roku były w grupie Krasnali  a w tym roku są w grupie MISIÓW, także występują z nami i zapraszają rodziców. Jeśli, któryś z rodziców nie może wziąć udziału w uroczystości wówczas dane dziecko może zaprosić babcię, dziadka lub ciocię ( każde dziecko zaprasza 2 osoby).

Smerfy w świecie sztuki - "BLACK MIRROR" Emilii Boguckiej