Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 20-24.11.2017 r.


JADŁOSPIS 20-24.11.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i razowa z masełkiem,
twarogiem z żółtą  papryką i pomidorami
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, racuchy z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
 Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem
 pomidorowo-drobiowym z ogórkiem kiszonym, herbatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki owsiane na mleku, rogal mleczny z masełkiem, dżemem niskosłodzonym porzeczkowym, herbata koperkowa
II śniadanie: banan, woda
Obiad : Zupa brokułowa z kaszą kus-kus, pulpety w sosie pieczarkowym, ziemniaki,
 mini marchewka, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka z brzoskwinią
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z pastą z kiełbasy zielonogórskiej, ogórka konserwowego i jogurtu naturalnego
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem,  gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy,
 surówka z selera, ananasa, z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kasza jaglana na słodko (śmietana 18%, cukier, gruszka)
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą „rukola”, polędwicą drobiową i papryką czerwoną, herbata rumiankowa
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, kurczak z warzywami i curry, ryżem
 i sosem czosnkowo-śmietanowym, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja )
Piątek:
I śniadanie: Herbata „melisa”, bułeczka pszenna i razowa z masełkiem, tuńczykiem
 w sosie własnym, tartą marchewką i jogurtem naturalnym, herbata owocowa
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam,  ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Jadłospis 17-21.06.2019

JADŁOSPIS 17-21.06.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka  i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa, makaronowe muszelki z serem twarogowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek: I śniadanie:  Kawa zbożowa,  herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Banan, woda Obiad : Frykatelki, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym (alergeny:  seler, gluten, jaja,  mleko, sezam)
Środa: I śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, kanapka z pieczywa mieszanego z szynką, pomidorem i szczypiorkiem  II śniadanie : jabłko, woda

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń