Przejdź do głównej zawartości

Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka


9 i 10 Listopada 2017r. w naszym przedszkolu odbyła się Uroczystość Pasowania na Przedszkolaków. Z tej okazji dzieci z grupy KRASNALI, MISIÓW oraz nowoprzyjęte dzieci z grupy SMERFÓW zaprosiły swoich rodziców na krótki program artystyczny. Dzieci,prezentując wiersze, tańce i piosenki , udowodniły, że zasługują na miano prawdziwego PRZEDSZKOLAKA :) Publiczność biła dzieciom gromkie brawa ! Po programie artystycznym, dzieci złożyły uroczystą przysięgę a następnie Pani Dyrektor dokonała PASOWANIA NA PRZEDSZKOLAKA :) Dzieci z grupy Misiów, które swoje pasowanie miały w poprzednim roku otrzymały Dyplom Super Przedszkolaka za to, że tak odważnie i serdecznie pomogły nowym przedszkolakom w procesie adaptacji :) Swoją przysięgę złożyli także Rodzice, którzy obiecali zawsze wspierać swoje dzieci i brać aktywny udział w życiu naszej placówki. Przypieczętowaniem przysięgi Rodziców było wypicie przez nich soku ze świeżo wyciśniętej cytryny :) Następnie dzieci wraz z rodzicami zasiedli do poczęstunku i kosztowali pyszne ciasta przygotowane przez Mamy naszych Przedszkolaków - DZIĘKUJEMY :)
















































































































































OSTATNIO CZYTANE

PSZCZÓŁKI i SMERFY z wizytą w gabinecie stomatologicznym

Dzień Seniora w Centrum Kultury

W czwartek 24 października grupa MISIE razem z paniami brała udział w występach z okazji Dnia Seniora w Centrum Kultury w Wielichowie. Dzieci zaprezentowały swoje tańce i piosenki o tematyce jesiennej. Na koniec odśpiewaliśmy  wspólnie dla Seniorów STO LAT i dzieci wręczyły upominki











.

Jadłospis 21-25.10.2019 r.

21-25.10.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem i makrelą w sosie pomidorowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata koperkowa z kminkiem, płatki ryżowe na mleku, bułka grahamka i  pszenna z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Aksamitna zupa serowa z zacierką,  wątroba wieprzowa z cebulką, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Jajko w sosie jogurtowo- czosnkowym, kawiorek z masełkiem, herbatka ziołowa  (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko) Środa: I śniadanie: Zupa budyniowa malinowa, Hot-dog z ketchupem, herbatka melisa  II