Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 04-08.12.2017 r.


JADŁOSPIS 04-08.12.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem i rzodkiewką
II śniadanie: banan, woda
Obiad: Zupa ogórkowa
, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
 Podwieczorek:  Kisiel wiśniowy, wafel ryżowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )
Wtorek:
I śniadanie:  Musli tropikalne  z mlekiem, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata koperkowa
II śniadanie: gruszka, woda
Obiad : Zupa kalafiorowa z ziemniakami, karkówka duszona z warzywami,
 kasza jęczmienna, sok owocowy
 Podwieczorek: Sałatka owocowa (jabłko, banan, kiwi, pomarańcze)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola, kiełbasą  tyrolską  i czerwoną papryką
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, żeberka w sosie własnym, ziemniaki,
buraczki z jabłkiem, sok wiśniowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa,  chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką
 i ogórkiem kiszonym, herbatka ziołowa
II śniadanie : pomarańczko, woda
Obiad: Zupa aksamitna z ryżem, kurczak w rękawie, puree ziemniaczane,
surówka z kapusty kiszonej z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Kruche ciastko z jabłkiem, herbata melisa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa krem z zielonego groszku, pulpety z dorsza w sosie koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Jadłospis 17-21.06.2019

JADŁOSPIS 17-21.06.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka  i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa, makaronowe muszelki z serem twarogowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek: I śniadanie:  Kawa zbożowa,  herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Banan, woda Obiad : Frykatelki, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym (alergeny:  seler, gluten, jaja,  mleko, sezam)
Środa: I śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, kanapka z pieczywa mieszanego z szynką, pomidorem i szczypiorkiem  II śniadanie : jabłko, woda

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń