Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 11-15.12.2017 r.


JADŁOSPIS 11-15.12.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
i pastą z tuńczyka w sosie własnym
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, 
sok owocowy
 Podwieczorek:  Andruty z dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbatka  koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba )
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem  wielokwiatowym, herbatka z cytryną
II śniadanie: banan, woda
Obiad : Krem z cebuli z ciecierzycą,  kotlet mielony, ziemniaki puree, surówka
 z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczka owsiane bez cukru
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą krakowską i żółtą papryką
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Grochówka, parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 pastą z  kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata miętowa
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, biały sos, ryż)
groszek z marchewka, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka z owocem
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
żółtym serem „GOUDA” i serkiem topionym z kminkiem i pomidorem
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa rybna z jajkiem, kaszanka, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i żurawiną, z musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Jadłospis 17-21.06.2019

JADŁOSPIS 17-21.06.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka  i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa, makaronowe muszelki z serem twarogowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek: I śniadanie:  Kawa zbożowa,  herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Banan, woda Obiad : Frykatelki, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym (alergeny:  seler, gluten, jaja,  mleko, sezam)
Środa: I śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, kanapka z pieczywa mieszanego z szynką, pomidorem i szczypiorkiem  II śniadanie : jabłko, woda

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń