Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 11-15.12.2017 r.


JADŁOSPIS 11-15.12.2017 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
i pastą z tuńczyka w sosie własnym
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, 
sok owocowy
 Podwieczorek:  Andruty z dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbatka  koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba )
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem  wielokwiatowym, herbatka z cytryną
II śniadanie: banan, woda
Obiad : Krem z cebuli z ciecierzycą,  kotlet mielony, ziemniaki puree, surówka
 z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczka owsiane bez cukru
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą krakowską i żółtą papryką
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Grochówka, parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 pastą z  kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata miętowa
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, biały sos, ryż)
groszek z marchewka, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka z owocem
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,
żółtym serem „GOUDA” i serkiem topionym z kminkiem i pomidorem
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa rybna z jajkiem, kaszanka, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia i żurawiną, z musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Balik karnawałowy w grupie Misiów i Krasnali

DZIEŃ BABCI I DZIADKA w grupie MISIE

Łączna liczba wyświetleń