Przejdź do głównej zawartości

Dzień Babci i Dziadka - MISIE



" Babciu, Dziadku -  poczekajcie ! Zaraz przybiegniemy.
Na ławeczce pod kasztanem razem usiądziemy.
Opowiecie co tam słychać na szerokim świecie  :)
Jak zrozumieć trudne sprawy ? - Wy najlepiej wiecie :)"

Korzystając  z sytuacji, że niedawno obchodziliśmy Dzień Babci i Dziadka, to właśnie dzisiaj nasze Misie dziękowały swoim Babciom i Dziadkom za to, że Dziadkowie  są dla nich tak ogromnym wsparciem.
Na początku Uroczystości Pani Dyrektor przywitała zebranych gości, złożyła im serdeczne życzenia z okazji ich święta a następnie zaprosiła do obejrzenia przedstawienia.
Dzieci odegrały krótką inscenizację dla zaproszonych gości, podczas której odgrywały role, recytowały wiersze, śpiewały piosenki oraz prezentowały różne układy taneczne.
Dziadkowie ze szczególnym zainteresowaniem podziwiali swoje  wnuczęta i nie szczędzili im braw :)
Następnie zaśpiewaliśmy dla Dziadków głośne STO LAT i dzieci wręczyły gościom kwiatki, które wspólnie z nami pomogli tworzyć :)
Po słodkim poczęstunku - kawie i przepysznych ciastach - wszyscy razem rozpoczęliśmy wspólna zabawę - śpiewaliśmy i tańczyliśmy :)
Podczas imprezy dziadkowie brali udział w konkursie - musieli rozpoznać głos swojego wnuka i wnuczki :) Wszystkim poszło doskonale choć nie było to wcale proste zadanie :)

Drodzy Rodzice ! Jeszcze raz Dziękujemy Wam serdecznie za Waszą pomoc, wsparcie i życzliwość podczas przygotowań takiej uroczystości ! Jesteście wspaniali ! Wasze pociechy spisały się na medal ! :) <3






































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-04.09.2020

01-04.09.2020 r.Wtorek:I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowaII śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowyPodwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane zżurawiną(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Czwartek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą

14-18.09.2020 r.

14-18.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowymII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja, ryba)Wtorek:I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowyPodwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I

Jadłospis 7-11.09.2020

7-11.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanegoz pasztetem drobiowo-pomidorowymi żółtą paprykąII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowyPodwieczorek: Galaretka owocowa(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Musli owocowez mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowaIIś