Przejdź do głównej zawartości

Dzień Babci i Dziadka - MISIE



" Babciu, Dziadku -  poczekajcie ! Zaraz przybiegniemy.
Na ławeczce pod kasztanem razem usiądziemy.
Opowiecie co tam słychać na szerokim świecie  :)
Jak zrozumieć trudne sprawy ? - Wy najlepiej wiecie :)"

Korzystając  z sytuacji, że niedawno obchodziliśmy Dzień Babci i Dziadka, to właśnie dzisiaj nasze Misie dziękowały swoim Babciom i Dziadkom za to, że Dziadkowie  są dla nich tak ogromnym wsparciem.
Na początku Uroczystości Pani Dyrektor przywitała zebranych gości, złożyła im serdeczne życzenia z okazji ich święta a następnie zaprosiła do obejrzenia przedstawienia.
Dzieci odegrały krótką inscenizację dla zaproszonych gości, podczas której odgrywały role, recytowały wiersze, śpiewały piosenki oraz prezentowały różne układy taneczne.
Dziadkowie ze szczególnym zainteresowaniem podziwiali swoje  wnuczęta i nie szczędzili im braw :)
Następnie zaśpiewaliśmy dla Dziadków głośne STO LAT i dzieci wręczyły gościom kwiatki, które wspólnie z nami pomogli tworzyć :)
Po słodkim poczęstunku - kawie i przepysznych ciastach - wszyscy razem rozpoczęliśmy wspólna zabawę - śpiewaliśmy i tańczyliśmy :)
Podczas imprezy dziadkowie brali udział w konkursie - musieli rozpoznać głos swojego wnuka i wnuczki :) Wszystkim poszło doskonale choć nie było to wcale proste zadanie :)

Drodzy Rodzice ! Jeszcze raz Dziękujemy Wam serdecznie za Waszą pomoc, wsparcie i życzliwość podczas przygotowań takiej uroczystości ! Jesteście wspaniali ! Wasze pociechy spisały się na medal ! :) <3






































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.03.2021 r.

  01-05.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata „cytrynowa”, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,    makaron w sosie pomidorowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kaszka manna na mleku (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata imbirowa,   bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą zielonogórsk ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszk ą , pulpety w sosie   ś mietanowo -koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: „Tostowe u ś miechy”, herbata   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,   rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym , pyzy, surówka z kapu

Poznajemy pracę kucharki/kucharza

Jadłospis 01-05.02.2021 r.

  01-05.02.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   ż ółtym serem i   rzodkiewk ą II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka,   „Makaron w ś niegu” , sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Zupa budyniowa, herbata zwykła z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka past ą z masełkiem,   pasztetem drobiowo-pomidorowym i ż ółt ą papryk ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ry ż em, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki owsiane na   mleku, kawiorek   z masełkiem i miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Ż eberka w sosie własnym, pyzy, surówka z bi