Przejdź do głównej zawartości

Dzień Babci i Dziadka - MISIE



" Babciu, Dziadku -  poczekajcie ! Zaraz przybiegniemy.
Na ławeczce pod kasztanem razem usiądziemy.
Opowiecie co tam słychać na szerokim świecie  :)
Jak zrozumieć trudne sprawy ? - Wy najlepiej wiecie :)"

Korzystając  z sytuacji, że niedawno obchodziliśmy Dzień Babci i Dziadka, to właśnie dzisiaj nasze Misie dziękowały swoim Babciom i Dziadkom za to, że Dziadkowie  są dla nich tak ogromnym wsparciem.
Na początku Uroczystości Pani Dyrektor przywitała zebranych gości, złożyła im serdeczne życzenia z okazji ich święta a następnie zaprosiła do obejrzenia przedstawienia.
Dzieci odegrały krótką inscenizację dla zaproszonych gości, podczas której odgrywały role, recytowały wiersze, śpiewały piosenki oraz prezentowały różne układy taneczne.
Dziadkowie ze szczególnym zainteresowaniem podziwiali swoje  wnuczęta i nie szczędzili im braw :)
Następnie zaśpiewaliśmy dla Dziadków głośne STO LAT i dzieci wręczyły gościom kwiatki, które wspólnie z nami pomogli tworzyć :)
Po słodkim poczęstunku - kawie i przepysznych ciastach - wszyscy razem rozpoczęliśmy wspólna zabawę - śpiewaliśmy i tańczyliśmy :)
Podczas imprezy dziadkowie brali udział w konkursie - musieli rozpoznać głos swojego wnuka i wnuczki :) Wszystkim poszło doskonale choć nie było to wcale proste zadanie :)

Drodzy Rodzice ! Jeszcze raz Dziękujemy Wam serdecznie za Waszą pomoc, wsparcie i życzliwość podczas przygotowań takiej uroczystości ! Jesteście wspaniali ! Wasze pociechy spisały się na medal ! :) <3






































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 9-13.09.2019 r.

09-13.09.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata LIPTON z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Tostowe uśmiechy ( zapiekanka z żółtym serem i sosem pomidorowym), herbatka rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,jaja) Wtorek: I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie: Banan, woda Obiad : Barszcz zabielany z zacierką, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Środa: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z żurawiną (alergeny:…

Jadłospis 2-6.09.2019

02-06.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Brokułowy krem z kaszką manną,  kotlet mielony, ziemniaki,  buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z arbuza, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki  II

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń