Przejdź do głównej zawartości

Dzień Babci i Dziadka - MISIE



" Babciu, Dziadku -  poczekajcie ! Zaraz przybiegniemy.
Na ławeczce pod kasztanem razem usiądziemy.
Opowiecie co tam słychać na szerokim świecie  :)
Jak zrozumieć trudne sprawy ? - Wy najlepiej wiecie :)"

Korzystając  z sytuacji, że niedawno obchodziliśmy Dzień Babci i Dziadka, to właśnie dzisiaj nasze Misie dziękowały swoim Babciom i Dziadkom za to, że Dziadkowie  są dla nich tak ogromnym wsparciem.
Na początku Uroczystości Pani Dyrektor przywitała zebranych gości, złożyła im serdeczne życzenia z okazji ich święta a następnie zaprosiła do obejrzenia przedstawienia.
Dzieci odegrały krótką inscenizację dla zaproszonych gości, podczas której odgrywały role, recytowały wiersze, śpiewały piosenki oraz prezentowały różne układy taneczne.
Dziadkowie ze szczególnym zainteresowaniem podziwiali swoje  wnuczęta i nie szczędzili im braw :)
Następnie zaśpiewaliśmy dla Dziadków głośne STO LAT i dzieci wręczyły gościom kwiatki, które wspólnie z nami pomogli tworzyć :)
Po słodkim poczęstunku - kawie i przepysznych ciastach - wszyscy razem rozpoczęliśmy wspólna zabawę - śpiewaliśmy i tańczyliśmy :)
Podczas imprezy dziadkowie brali udział w konkursie - musieli rozpoznać głos swojego wnuka i wnuczki :) Wszystkim poszło doskonale choć nie było to wcale proste zadanie :)

Drodzy Rodzice ! Jeszcze raz Dziękujemy Wam serdecznie za Waszą pomoc, wsparcie i życzliwość podczas przygotowań takiej uroczystości ! Jesteście wspaniali ! Wasze pociechy spisały się na medal ! :) <3






































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 10-14.02.2020 r.

10-14.02.2020 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata  z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z pastą z ciecierzycy  i suszonymi pomidorami, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam) Wtorek: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka  w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok owocowy Podwieczorek: Budyń malinowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie:  Płatki owsiane  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:  Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, łazanki z mi

DZIEŃ BABCI I DZIADKA w grupie Smerfy

BALIK PSZCZÓŁEK I SMERFÓW - galeria