Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 08-12.01.2018 r.


JADŁOSPIS 08-12.01.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem i czerwoną papryką
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, racuchy z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
 Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa
II śniadanie: banan, woda
Obiad : Zupa skandynawska z zacierką, gołąbki inaczej w sosie pomidorowym ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata  owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą krakowską i kiełkami rzodkiewki
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa koperkowa, gulasz  z karkówki w sosie własnym, pyzy,
 surówka z modrej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową
i polędwicą drobiową,  herbatka imbirowa
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, biały sos, ryz)
groszek z marchewka, sok owocowy
Podwieczorek: „Cielak”- placek kakaowo-serowy,  herbatka rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z twarogu wędzonego solankowego ze szczypiorkiem
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Szpinakowy krem,  jajko gotowane, ziemniaki, sos musztardowy,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, jaja, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Jadłospis 17-21.06.2019

JADŁOSPIS 17-21.06.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka  i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa, makaronowe muszelki z serem twarogowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek: I śniadanie:  Kawa zbożowa,  herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Banan, woda Obiad : Frykatelki, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym (alergeny:  seler, gluten, jaja,  mleko, sezam)
Środa: I śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, kanapka z pieczywa mieszanego z szynką, pomidorem i szczypiorkiem  II śniadanie : jabłko, woda

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń