Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 08-12.01.2018 r.


JADŁOSPIS 08-12.01.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem i czerwoną papryką
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, racuchy z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
 Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa
II śniadanie: banan, woda
Obiad : Zupa skandynawska z zacierką, gołąbki inaczej w sosie pomidorowym ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata  owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą krakowską i kiełkami rzodkiewki
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa koperkowa, gulasz  z karkówki w sosie własnym, pyzy,
 surówka z modrej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą lodową
i polędwicą drobiową,  herbatka imbirowa
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, biały sos, ryz)
groszek z marchewka, sok owocowy
Podwieczorek: „Cielak”- placek kakaowo-serowy,  herbatka rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z twarogu wędzonego solankowego ze szczypiorkiem
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Szpinakowy krem,  jajko gotowane, ziemniaki, sos musztardowy,
bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, jaja, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Smerfy w świecie sztuki - "BLACK MIRROR" Emilii Boguckiej

Jadłospis 23-27.09.2019 r.

23-27.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego  z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,  pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Krem z soczewicy czerwonej, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy,  chrupki kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka- GRUPA MISIE

Pasowanie w grupie MISIÓW 😊 Idzie sobie Przedszkolaczek. Śpiewa, tańczy no i skacze 😉 Wielki powód ma do śmiania, gdyż nadchodzi dzień pasowania 😉 Serdecznie zapraszamy Was Drodzy Rodzice na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się 10.11.2017r. o godz. 13:30 W naszym przedszkolu 😊 Pragnę poinformować, że dzieci, które w ubiegłym roku były w grupie Krasnali  a w tym roku są w grupie MISIÓW, także występują z nami i zapraszają rodziców. Jeśli, któryś z rodziców nie może wziąć udziału w uroczystości wówczas dane dziecko może zaprosić babcię, dziadka lub ciocię ( każde dziecko zaprasza 2 osoby).