Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.01.2018 r.




15-19.01.2018 r.


Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa ogórkowa
, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Kisiel wiśniowy do picia, wafel ryżowy z amarantusem
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba )

Wtorek:
I śniadanie:  Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą, rogal mleczny  z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata koperkowa
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad : Zupa ziemniaczana, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa ( jabłko, banan, winogrono, kiwi)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, biała kiełbaska gotowana z ketchupem,
grahamka  z masełkiem i żółtym serem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Barszcz ukraiński, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z marchewki
i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kluseczki „gnochci” z serkiem twarogowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)

Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,
 szyneczką i pomidorem, herbatka ziołowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej, kurczak z warzywami i ryżem,
z sosem czosnkowo-jogurtowym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i pastą z ryby wędzonej
 II śniadanie : Jabłko, woda
     Obiad:  Zupa krem z cebuli, GZIK- ziemniaki z twarogiem
         i       olejem lnianym
Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba)







OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 9-13.09.2019 r.

09-13.09.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata LIPTON z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Tostowe uśmiechy ( zapiekanka z żółtym serem i sosem pomidorowym), herbatka rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,jaja) Wtorek: I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie: Banan, woda Obiad : Barszcz zabielany z zacierką, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Środa: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z żurawiną (alergeny:…

Jadłospis 2-6.09.2019

02-06.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Brokułowy krem z kaszką manną,  kotlet mielony, ziemniaki,  buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z arbuza, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki  II

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń