Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.01.2018 r.




15-19.01.2018 r.


Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa ogórkowa
, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Kisiel wiśniowy do picia, wafel ryżowy z amarantusem
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba )

Wtorek:
I śniadanie:  Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą, rogal mleczny  z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata koperkowa
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad : Zupa ziemniaczana, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa ( jabłko, banan, winogrono, kiwi)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)

Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, biała kiełbaska gotowana z ketchupem,
grahamka  z masełkiem i żółtym serem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Barszcz ukraiński, żeberka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z marchewki
i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kluseczki „gnochci” z serkiem twarogowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)

Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,
 szyneczką i pomidorem, herbatka ziołowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej, kurczak z warzywami i ryżem,
z sosem czosnkowo-jogurtowym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )

Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i pastą z ryby wędzonej
 II śniadanie : Jabłko, woda
     Obiad:  Zupa krem z cebuli, GZIK- ziemniaki z twarogiem
         i       olejem lnianym
Podwieczorek: Jogurt waniliowy

(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba)







OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Jadłospis 17-21.06.2019

JADŁOSPIS 17-21.06.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka  i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa, makaronowe muszelki z serem twarogowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek: I śniadanie:  Kawa zbożowa,  herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Banan, woda Obiad : Frykatelki, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym (alergeny:  seler, gluten, jaja,  mleko, sezam)
Środa: I śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, kanapka z pieczywa mieszanego z szynką, pomidorem i szczypiorkiem  II śniadanie : jabłko, woda

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń