Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 22-26.01.2018 r.



                             22-26.01.2018 r.


Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną , kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
i pastą z tuńczyka w sosie własnym
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem,
 makaron w sosie bolońskim, sok owocowy
 Podwieczorek:  Ekler w polewie toffi, herbatka imbirowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  „Kakaowe kuleczki”  z mlekiem, bułka mleczna z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata koperkowa
II śniadanie: banan, woda
Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszą gryczaną, kotlet mielony, ziemniaki puree,
buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem i pastą z kiełbasy zielonogórskiej z ogórkiem konserwowym
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Rosół  z makaronem, potrawka z ryżem ( kurczak gotowany, biały sos,
 groszek z marchewką) , sok owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbatka ziołowa
II śniadanie : mandarynka, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, pieczeń z szynki w sosie własnym,
 kasza bul gur,  sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z brokułem gotowanym, herbata  wiśniowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko,  jaja, sezam )
Piątek
  I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem
  II śniadanie : jabłko, woda
  Obiad:  Zupa owocowa, ryba panierowana, ziemniaki, 
   surówka z kiszonej kapustyz marchewką, sok owocowy
  Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
  (alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 9-13.09.2019 r.

09-13.09.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata LIPTON z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Tostowe uśmiechy ( zapiekanka z żółtym serem i sosem pomidorowym), herbatka rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,jaja) Wtorek: I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie: Banan, woda Obiad : Barszcz zabielany z zacierką, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Środa: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z żurawiną (alergeny:…

Jadłospis 2-6.09.2019

02-06.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Brokułowy krem z kaszką manną,  kotlet mielony, ziemniaki,  buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z arbuza, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki  II

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń