Przejdź do głównej zawartości

Wystawa " Fundament wartości"


W Piątek grupa Misiów oraz grupa Pszczółek miała możliwość zobaczenia wystawy FUNDAMENT WARTOŚCI 2, której twórcami są Pani Grażyna Szymała - Wołyńska oraz Pan Dawid Szafrański.  Jak już wszystkim wiadomo, nasze przedszkolaki mają możliwość obcowania ze sztuką dzięki inicjatywie Pana Dawida Szafrańskiego - artysty, wykładowcy,  kuratora Galerii Sztuki Współczesnej MAGIEL, który zawsze pamięta o naszych przedszkolakach i przybliża im treści związane ze światem sztuki oraz powiązanymi z nimi wartościami. Podczas tej wystawy, na którą zostaliśmy zaproszeni przez Pana Dawida do Biblioteki Miejskiej w Wielichowie, dzieci miały możliwość zobaczenia zdjęć realizacji rzeźbiarskich oraz zdjęć realizacji plenerowych. W czasie spotkania, pan Dawid wyjaśniał naszym małym odbiorcom świata sztuki,  pojęcia  związane  z daną wystawą. Szczególnie ważne było przybliżenie dzieciom hasła " DOM " oraz treści związanych z " DREWNEM " - jako materiałem ale także jako fundamentem. Dzieci wyrażały ogromne zainteresowanie. Przyznać trzeba, że Pan Dawid bardzo kreatywnie przygotował spotkanie dla naszych przedszkolaków, bowiem zwieńczeniem tego spotkania kuratorskiego było wspólne budowanie domów z klocków drewnianych.
Serdecznie Dziękujemy ! :) 





























































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-04.09.2020

01-04.09.2020 r.Wtorek:I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowaII śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowyPodwieczorek: Sok z arbuza, ciasteczko owsiane zżurawiną(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Czwartek: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą

14-18.09.2020 r.

14-18.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie pomidorowymII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja, ryba)Wtorek:I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szyneczką drobiową ,żółtym serem i pomidoremII śniadanie: Banan, woda Obiad : Cebulowy krem z grzankami, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowyPodwieczorek: Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I

Jadłospis 7-11.09.2020

7-11.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanegoz pasztetem drobiowo-pomidorowymi żółtą paprykąII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy, Gzik- ziemniaki z twarogiem, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, sok owocowyPodwieczorek: Galaretka owocowa(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Musli owocowez mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowaIIś