Przejdź do głównej zawartości

Wystawa " Fundament wartości"


W Piątek grupa Misiów oraz grupa Pszczółek miała możliwość zobaczenia wystawy FUNDAMENT WARTOŚCI 2, której twórcami są Pani Grażyna Szymała - Wołyńska oraz Pan Dawid Szafrański.  Jak już wszystkim wiadomo, nasze przedszkolaki mają możliwość obcowania ze sztuką dzięki inicjatywie Pana Dawida Szafrańskiego - artysty, wykładowcy,  kuratora Galerii Sztuki Współczesnej MAGIEL, który zawsze pamięta o naszych przedszkolakach i przybliża im treści związane ze światem sztuki oraz powiązanymi z nimi wartościami. Podczas tej wystawy, na którą zostaliśmy zaproszeni przez Pana Dawida do Biblioteki Miejskiej w Wielichowie, dzieci miały możliwość zobaczenia zdjęć realizacji rzeźbiarskich oraz zdjęć realizacji plenerowych. W czasie spotkania, pan Dawid wyjaśniał naszym małym odbiorcom świata sztuki,  pojęcia  związane  z daną wystawą. Szczególnie ważne było przybliżenie dzieciom hasła " DOM " oraz treści związanych z " DREWNEM " - jako materiałem ale także jako fundamentem. Dzieci wyrażały ogromne zainteresowanie. Przyznać trzeba, że Pan Dawid bardzo kreatywnie przygotował spotkanie dla naszych przedszkolaków, bowiem zwieńczeniem tego spotkania kuratorskiego było wspólne budowanie domów z klocków drewnianych.
Serdecznie Dziękujemy ! :) 





























































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 22-26.03.2021 r.

  22-26.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy   Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, gorczyca, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, goł ą bki inaczej , ziemniaki puree, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko,) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka manna z mlekiem , kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczk ą , sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy

Jadłospis 15-19.03.2021 r.

  JADŁOSPIS 15-19.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, past ą   z tu ń czyka w sosie pomidorowym i kanapki z ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: „Pazibroda” – kapu ś niak ze słodkiej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem i   hummusem (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba ) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana , surówka z selera, z ananasem, ż urawin ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok ze ś wie ż o wyciskanych owoców, (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą l

Teatr La La Lena dla dzieci

Dziś w przedszkolu odbył się spektakl teatralno-muzyczny, podczas którego dzieci z zaciekawieniem i szerokim uśmiechem na twarzy obejrzały ciekawe, dostosowane do wieku dzieci przedstawienie. Na zakończenie aktorka zaprosiła wszystkich na scenę i poprosiła o wykonanie kilku zadań z piłeczkami i przyborami teatralnymi. Krasnale spisały się świetnie, a śmiechu i braw nie było końca.