Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 19-23.02.2018 r.


                           19-23.02.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem kanapkowym i smażonym z kminkiem, i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa aksamitna z ry
żem, placki ziemniaczane z cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Maślanka owocowa, wafel ryżowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Musli owocowe z mlekiem, bułeczka z masłem orzechowym
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad : Gulasz z karkówki w sosie własnym, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty,
 sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa z brzoskwinią
(alergeny:  seler, gluten, mleko, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem,
kiełbasą tyrolską i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: „De volaille”, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,
 pieczenią alpejską i rzodkiewką
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Frykatelki, ziemniaki puree, surówka z selera, z ananasem, suszoną żurawiną 
 i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy do picia, pieczywo wasa żytnie
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i pasztetem drobiowo – pomidorowym z żółtą papryką                                            
  II śniadanie : Jabłko, woda
 Obiad:  Ryba gotowana, ziemniaki, sos koperkowy, fasolka szparagowa żółto-zielona,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Jadłospis 17-21.06.2019

JADŁOSPIS 17-21.06.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka  i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa, makaronowe muszelki z serem twarogowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek: I śniadanie:  Kawa zbożowa,  herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Banan, woda Obiad : Frykatelki, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym (alergeny:  seler, gluten, jaja,  mleko, sezam)
Środa: I śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, kanapka z pieczywa mieszanego z szynką, pomidorem i szczypiorkiem  II śniadanie : jabłko, woda

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń