Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 19-23.02.2018 r.


                           19-23.02.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem kanapkowym i smażonym z kminkiem, i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa aksamitna z ry
żem, placki ziemniaczane z cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Maślanka owocowa, wafel ryżowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Musli owocowe z mlekiem, bułeczka z masłem orzechowym
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad : Gulasz z karkówki w sosie własnym, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty,
 sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa z brzoskwinią
(alergeny:  seler, gluten, mleko, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem,
kiełbasą tyrolską i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: „De volaille”, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,
 pieczenią alpejską i rzodkiewką
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Frykatelki, ziemniaki puree, surówka z selera, z ananasem, suszoną żurawiną 
 i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy do picia, pieczywo wasa żytnie
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i pasztetem drobiowo – pomidorowym z żółtą papryką                                            
  II śniadanie : Jabłko, woda
 Obiad:  Ryba gotowana, ziemniaki, sos koperkowy, fasolka szparagowa żółto-zielona,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń