czwartek, 15 lutego 2018

Jadłospis 19-23.02.2018 r.


                           19-23.02.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem kanapkowym i smażonym z kminkiem, i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa aksamitna z ry
żem, placki ziemniaczane z cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Maślanka owocowa, wafel ryżowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Musli owocowe z mlekiem, bułeczka z masłem orzechowym
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad : Gulasz z karkówki w sosie własnym, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty,
 sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa z brzoskwinią
(alergeny:  seler, gluten, mleko, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem,
kiełbasą tyrolską i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: „De volaille”, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,
 pieczenią alpejską i rzodkiewką
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Frykatelki, ziemniaki puree, surówka z selera, z ananasem, suszoną żurawiną 
 i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy do picia, pieczywo wasa żytnie
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i pasztetem drobiowo – pomidorowym z żółtą papryką                                            
  II śniadanie : Jabłko, woda
 Obiad:  Ryba gotowana, ziemniaki, sos koperkowy, fasolka szparagowa żółto-zielona,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba)