Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 26.02-02.03.2018 r.

 26.02.-02.03.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
pastą z twarogu, ze szczypiorkiem
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad: Zupa ogórkowa
, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafel ryżowy z amarantusem
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Zupa krem z brokułu, z kaszą jaglaną, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Palemka owocowa (banan, gruszka, winogrono)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, 
sałatą lodową, kiełbasą krakowską podsuszaną i pomidorem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, żeberka duszone w sosie własnym,
kasza jęczmienna, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką 
i ogórkiem kiszonym, herbata zwykła z cytryną
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Rosół z makaronem, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki,
surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kruche babeczki z galaretką wiśniową i śmietaną
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą z tuńczyka
 w sosie własnym                                                
         II śniadanie : Jabłko, woda
    Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, jajko w sosie
  śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam, jaja)

                                                 

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń