środa, 21 lutego 2018

Jadłospis 26.02-02.03.2018 r.

 26.02.-02.03.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
pastą z twarogu, ze szczypiorkiem
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad: Zupa ogórkowa
, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafel ryżowy z amarantusem
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Zupa krem z brokułu, z kaszą jaglaną, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Palemka owocowa (banan, gruszka, winogrono)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, 
sałatą lodową, kiełbasą krakowską podsuszaną i pomidorem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, żeberka duszone w sosie własnym,
kasza jęczmienna, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką 
i ogórkiem kiszonym, herbata zwykła z cytryną
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Rosół z makaronem, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki,
surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kruche babeczki z galaretką wiśniową i śmietaną
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą z tuńczyka
 w sosie własnym                                                
         II śniadanie : Jabłko, woda
    Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, jajko w sosie
  śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam, jaja)