Przejdź do głównej zawartości

Numer alarmowy 112


Jeszcze przed feriami nasze przedszkolaki miały możliwość zobaczenia spektaklu pod tytułem : Numer alarmowy 112. Podczas widowiska, dzieci miały możliwość zapoznania się z numerem alarmowym. Aktorzy zaprezentowali sytuacje, w których należy wzywać pomoc a w których nie należy tego czynić. Teatrzyk ten uświadomił naszym przedszkolakom jak trudna i odpowiedzialna jest praca osób pracujących w Centrum Powiadomienia Ratunkowego oraz służb ratunkowych.



















OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 31.05.-04.06.2021 r.

         31.05-04.06.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   twaro ż kiem i szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa,   makaron w sosie bolo ń skim, sok owocowy Podwieczorek:   Budy ń malinowy (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Lody z okazji „Dnia Dziecka”   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbo ż owe z owocami i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek:   Galaretka pomara ń czowa

Dzień Dziecka

 Co tu dużo pisać to był wspaniały dzień :)  Oby takich było jak najwięcej :)  Wszystkim dzieciom tym małym i dużym  życzymy wszystkiego dobrego :)

19-23.04.2021 r.

  19-23.04.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym ś mietankowym i   szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Krem z czerwonej soczewicy, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym,   herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy   z masełkiem, sałat ą lodow ą , kiełbask ą krakowsk ą i pomidorem II ś niadanie : Banan, woda Obiad : Gulasz z karkówki, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą i jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka malinowa   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Naworka - polewka, herbata koperkowa z   kminkiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Zupa cytrynowa z ry ż em, Kaszanka,