Przejdź do głównej zawartości

Poznajemy pracę kucharki/kucharza


W tym tygodniu nasze MISIE zagłębiają się w ciekawostki związane z pracą kucharki/kucharza. 🍜🥗 Dzieci budują wypowiedzi na temat pracy w kuchni, poznawają atrybuty kucharzy/ kucharek, rozpoznawają i wymieniają narzędzia kuchenne oraz rozumieją konieczność przestrzegania zasad bezpieczeństwa podczas pracy w kuchni. 😉 Jak wygląda kuchnia w domu to każdy przedszkolak wie dlatego wybraliśmy się do przedszkolnej kuchni aby poznać jej zakamarki. Nasza główna kucharka, Pani Bogunia pokazała nam sprzęty i urządzenia kuchenne oraz opowiedziała jak przechowywana jest żywność oraz jak wygląda codzienna praca w kuchni. Dzieci miały okazję zobaczyć każdy zakamarek kuchni przedszkolnej 😉😊






















OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń