Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 05-09.03.2018 r.



                          05-09.03.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
z makrelą w sosie pomidorowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pasztetem drobiowo-pomidorowym, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami i mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka koperkowa
II śniadanie: Gruszka,  woda
Obiad : Zupa koperkowa, pieczeń z szynki w sosie własnym, kluski śląskie,
 surówka z kiszonej kapusty z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko zbożowe bez cukru 
z żurawiną
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, grzana paróweczka z ketchupem,  bułka pszenna
 i grahamka z masełkiem i żółtym serem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z fileta drobiowego
 z ogórkiem konserwowym, herbatka miętowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej,  kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż paraboliczny,
sok owocowy,
Podwieczorek: Placek drożdżowy z jabłkiem i kruszoną, herbata ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam, jaja )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkie
           II śniadanie : Jabłko, woda
                             Obiad:  Kapuśniak, pierogi z serem posypane cukrem trzcinowym, 
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, , sezam, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Zakończenie Roku w grupie Krasnali

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń